צה"ל הודיע כי מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אתמול (שני) בג'וז שבדרום לבנון, בהכוונה של אגף המודיעין ופיקוד הצפון, וחיסלו את המחבל עלי תופיק דויכ, מפקד מערך הרקטות לטווח בינוני של ארגון הטרור חיזבאללה.
דויכ פיקד על מערך הרקטות לטווח הבינוני החל מחודש ספטמבר 2024, לאחר שהחליף את מפקד המערך הקודם שחוסל גם הוא. עלי תופיק דויכ היה אחראי על יותר מ-300 שיגורים לעבר שטח מדינת ישראל, לרבות לאזור חיפה ולמרכז הארץ.
יש לציין כי בחודשים האחרונים, צה"ל תקף עשרות תשתיות טרור של מערך הרקטות לטווח בינוני של חיזבאללה, בהן משגרים שכוונו לעורף מדינת ישראל, מחסני אמצעי לחימה ותשתיות טרור נוספות. חיסולים אלו מהווים חלק ממאמץ צה״ל לפגיעה במערך הרקטי של חיזבאללה וביכולות הירי הרקטי של ארגון הטרור.

המגעים להסדרה נמשכים: "הצלחת היוזמה תלויה בישראל"
בתוך כך, המגעים להסדרה בצפון נמשכים והיום עמוס הוכשטיין, שליחו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן למזרח התיכון, הגיע לביירות ונפגש עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי. במסיבת עיתונאים שערך אחרי הפגישה הוכשטיין התייחס לדיווחים על התקדמות במגעים, ואמר כי ימשיך לפעול כדי להביא להסכם בין ישראל ולבנון.
כזכור, הבוקר דווח בסוכנות הידיעות רויטרס כי לבנון וארגון הטרור חיזבאללה הסכימו להפסקת אש עם ישראל, בכפוף למספר הערות בהסכם. לטענתו, "לבנון הציגה את הערותיה על העיתון באווירה חיובית, והצלחת היוזמה תלויה כעת בישראל".
תגובות
נא לסיים גם עם המּחליף של נסראללה..
תופיק דוייק ליתר דיוק
בעולם מתוקן אולי בעתיד מי שיקרא להשמיד את העם היהודי שזאת קריאת תגר כנגד יצירתו של הבורא לא יילחם נגד צבא של יהודים אלא יאלץ להילחם כנגד צבא של רובוטים שייצרו היהודים כי מי שמעלה רעיונות לא אנושיים ראוי שיילחם כנגד משהו לא אנושי והמקסימום שהוא יוכל להשיג זה השמדת רובוט אחד כשמחליפו יהיה עוד קצת יותר משוכלל. צבא של רובוטים שמחליף את הקורבנות הפוטנצייאליים שמאמינים בכל מאודם בקדושת החיים וגם מביא תועלת לעם הנצח לפחות עד יעבור זעם ושנאה בעולם.