בסוף השבוע האחרון שלח מנהיג איראן עלי חמינאי מסר לארגון הטרור חיזבאללה לפיו יש להתקדם להסדרה ולהפסקת אש שתתבסס על החלטת 1701 של האו"ם ונסיגה מעבר לליטני. כך מדווח הניו יורק טיימס.
אמש דווח בלבנון כי חיזבאללה העביר את תגובתו יחד עם מספר תיקונים להצעה להפסקת האש. על פי הדיווח ברשת LBCI הלבנונית נכתב כי התגובה חיובית. כעת ממתינים להגעתו של עמוס הוכשטיין שליחו של הנשיא ביידן לקראת סגירה סופית של ההסכם.
במקביל לכך, בישראל ממשיכים להפעיל לחץ צבאי על חיזבאללה. אמש חוסל ראש מערך ההסברה של הארגון, מוחמד עפיף. בעוד בארגון הטרור מנסים להציג את החיסול כשולי, עיתונאי גלי צה"ל חושף כי מדובר במכה משמעותית לארגון.
במקביל לשיחות המו"מ: צה"ל ממשיך לכתוש את ביירות
על פי הדיווח של קדוש, עפיף לא היה רק איש הסברה ששימש בתקופה האחרונה הפנים של ארגון הטרור חיזבאללה, אלא הוא החזיק לאחרונה גם בתפקיד צבאי בצמרת הארגון ואף הכווין פעולות צבאיות, מאז שצמרת חיזבאללה התרוקנה מאנשים.





תגובות
מה עם כל המנהרות בלבנון שעדיין קיימות? האמל"ח? אם צה''ל יצא הם שוב יתחמשו אין אמונה בהם! חייבים להחליף את השלטון באיראן למערבי חיובי
ללא רצועת השמדה שתכלול פעולה חופשית של צה"ל אין בכלל על מה לדבר יחזירו את " התושבים " = מחבלים לכפרים שלהם אז כל הסכם לא שווה
מה שבאמת חייב זה לא להסכים להסכם המדינות..שהרי מבחינה תורנית (!) כל שטח שעם ישראל כובש שייך לעם ישראל אז אסור לנו לסגת אחורה אלא לכבוש לגמרי גם את עזה (תוך אי כניסת האויב חזרה לשטחים שוב!) והן לכפרים בלבנון שצה'ל דרך רגליו בו .. כי כבר ראינו שגם חיילי או'ם הם אויבים!