יממה לפני העלאתו הצפויה להצבעה, חברי הכנסת אוהד טל ומשה סולומון מהציונות הדתית, החליטו שלא יתמכו בחוק המעונות שאמור לעלות מחר להצבעה. בכך איבדה הקואליציה את הרוב במהלך שעשוי להביא לפירוק הקואליציה.
נזכיר כי יהדות התורה הציבה אמש אולטימטום למפלגת הליכוד, לפיו קודם יקודם חוק המעונות ורק לאחריו יובאו שאר החוקים. ולא – הם לא יצביעו יחד עם הממשלה.
יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין הודיע אמש כי יצביע נגד חוק המעונות. בכך הצטרף לגדעון סער וחברי הימין הממלכתי, שאמרו כי לא יתמכו בחוק למרות הלחץ של החרדים.

"מדינת ישראל במלחמה כבר יותר משנה. אנחנו כולנו מעריכים את המאמץ ההירואי של חיילים סדירים, אנשי קבע, ואנשי מילואים, וכן – גם של המשפחות שלהם" אמר אדלשטיין. "אבל ההערכה לא מספיקה. אנחנו, כמנהיגי ציבור בישראל, חייבים לעשות כל מאמץ כדי להזרים לצה"ל חיילים נוספים, כדי להוריד ולו בקצת מן המעמסה על הכתפיים של אנשי סדיר ואנשי מילואים".
"לכן, לא אתן את ידי – לא לחוק מעונות ולא לשום חוק שינסה לעקוף את המאמצים הבלתי פוסקים שלנו להרחיב את בסיס הגיוס במדינת ישראל, ולהוריד את העומס מחיילינו המצויינים", הוסיף והבהיר אדלשטיין.
תגובות
שום דרמה האכזריות של הציונות הדתית פשוט גועל נפש.הם יודעים שהם נכנסים פה בילדים קטנים אבל אין להם לב.בנט העביר מליארדים לרע"ם ולא התנה בשירות אזרחי ופה הם נהיו צדיקים .הכל יתהפך עליהם.
ילדים קטנים? החרדים האנטי ציונים גונבים את הכסף ליתומי המלחמה ומגלגלים עיינים. בנט העביר? הפוך ביבי העביר מיליארדים במזומן לחמאס, בנט עצר את מזוודות המזומן. לאחר קניית סילמן ושיקלי ביבי חזר וחידש את בניית החמאס במזומן. ביבי התחייב להעביר מיליארדים לרעם תקציב 5 שנתי, בנט כשמונה דרש לוודא קודם שהכסף ילך לתשתית ומשטרה במגזר ולא הספיק להעביר שום כסף מהתחייבות ביבי.
והילדים שאבא שלהם נלחם, הם לא נחשבים? והילדים שאבא מסכן את עצמו במלחמה כבר שנה, מה איתם?
הציונות הדתית לא מתרפסים לחרדים יש עדיין במפלגה של סמוטריץ כמה ציונים דתיים אמיתיים שאינם אידיוטים שימושים של אגודת ישראל המשתמטים
זהו חוק לעידוד ההשתמטות תפסיקו לבכות חרדים בכיינים תתגייסו או שתחפשו מי שיממן אתכם
ומי נשאר נאמן לברית הדמים עם החרדים? סמוטריץ כמובן!
סמוטריץ עלול להפסיד כסא יוקרתי של שר האוצר ולחזור לכולל כדי לעשות תואר שני בעריכת דין באונו
מעולה, אין שום סיבה שבמלחמה ובמחסור עצום בלוחמים יממנו השתמטות.
אל דאגה.השיילוקים יגיעו לבסוף לארנק שלנו גזלנותם אומנותם.