חדשות

המחבל מפיגוע הדריסה הורשע בעבר ושוחרר: "המאסר עלול לגרום לו נזק"

שופט בית משפט השלום הרשיע את ראמי נטור בגניבת משאית, אולם החליט שלא לשלוח אותו למאסר: "השמתו מאחורי סורג ובריח בעת הנוכחית עלולה לגרום נזק רב הן לו והן למשפחתו"

המחבל מפיגוע הדריסה הורשע בעבר ושוחרר: "המאסר עלול לגרום לו נזק"
צילום: (צילום: איתי רון/פלאש90)

פיגוע הדריסה במחנה גלילות. המחבל שביצע את הפיגוע הוא ראמי נאטור, ערבי ישראלי, תושב קלנסווה.

לפני 9 שנים, היה שותף ראמי נצראללה נטור מקלנסווה בגניבת משאית וביום האירוע כאילו מדובר בחטיפה. שופט בית המשפט השלום בפתח תקוה דרור קלייטמן, הרשיע אותו בכך שגנב משאית בשווי חצי מיליון שקל מהמעסיק שלו באריאל, הסיע אותה לצומת תפוח שם הועברה לרשות הפלסטינית והוא עצמו קשר את ידיו והתקשר למעסיקו ממחצבה סמוכה כדי לביים את הגניבה.

הוא נתפס על ידי המשטרה ובסופו של דבר הורשע בהסדר טיעון לפיו הודה במעשים, התחרט והתנצל. השופט הקל בעונשו, לאור העובדה שלא היו לו הרשעות קודמות, ולמרות מצבו הכספי הוא השיג את כספי הערבות והפיצויים למעסיק.

ב-2017 קבע השופט קלייטמן: "מכל האמור לעיל, ומבלי להקל ראש בעבירות החמורות אותן ביצע הנאשם, נראה כי מדובר במעשה החריג לאורח חייו של הנאשם. המדובר בנאשם המנהל אורח חיים תקין במשך עשרות שנים, הן במישור המשפחתי והן במישור התעסוקתי. העבירות אותן ביצע מצדיקות גמול הולם. אולם השמתו מאחורי סורג ובריח בעת הנוכחית עלולה לגרום נזק רב הן לו והן למשפחתו. נזק שעלול בסופו של דבר ליפול לנטל על החברה".

כעת כאמור הוא ביצע את פיגוע הדריסה כשהתנגש באוטובוס ליד מחנה גלילות. הוא נורה על ידי המאבטחים שהיו בקרבת מקום. בפיגוע נפצעו 35 בני אדם מהם 1 במצב אנוש ועוד 4 במצב קשה.

תגובות

583
418
נו באמת ....
27.10.24

איזה סגירת מעגל אם אשתו ואחותו של השופט נדרסו "שופטים של התחת" לא אני אמרתי - הגשש הלאומי החיוור אמרו, וצדקו !

1
אאאאא
27.10.24

הגשש הלאומי העיוור!

417
שירי מנתניה
27.10.24

בזמנו, לא היתה חווד דעת של השב"כ לבית המשפט, האם הפשע היה על רקע לאומני? האם השב"כ רואה בו סכנה וממליץ שכן ישב בכלא? כאשר הרקע הוא לאומני ולא פלילי, מסתכלים עליו באור אחר לגמרי.

1
יולי
27.10.24

אהה הבנתי, פלילי=זכאי 1

416
האמת בפנים
27.10.24

טוב אני מבין למה שמאלנים אוהבים שופטים שכאלה כל כך. '' אם אתה מקבל סטירה, תפנה את הלחי השניה כי אלימות זה לא פיתרון'' גם אם המחבל לא מבין להמשיך לוותר עד שירצחו את כולם. אולי אחרי שכולם מתים. הוא יבין שהוא טעה. הגיון שמאלני טהור. לפטר את השופע ולהוציא אותו לעונש מוות על בגידה כמו אלה שמכרו אותנו בשביל שטרות לאיראנים. הגיע הזמן להוציא את הזבל החוצה