עימות ראשון בין המועמדים לנשיאות: הנשיא לשעבר דונלד טראמפ וסגנית הנשיא קמלה האריס נפגשו הלילה לעימות נשיאותי סוער שנמשך שעה ו-40 דקות.

במהלך העימות התעמתו השניים סביב נושאים רבים ביניהם הפלות ופשיעה וגם ישראל. טראמפ כינה את האריס "קומוניסיטית" ואמר כי אם האריס תיבחר ארצות הברית תהיה "ונצואלה על סטרואידים".

האריס מצידה תקפה את טראמפ על כתב האישום נגדו ואמרה שהנשיא לשעבר "מכר אותנו לסין".

טראמפ: "אם הייתי נשיא – רוסיה לא הייתה פולשת לאוקראינה וה-7.10 לא היה קורה"

במהלך העימות, התבקשו שני המועמדים להתייחס גם למלחמה בעזה ולטבח ה-7.10. סגנית הנשיא קראה לסיום המלחמה ולשחרור החטופים. האריס הוסיפה כי תמשיך לסייע בהגנת ישראל במיוחד מול איראן אך המלחמה חייבת להיפסק. "יש לבנות את עזה מחדש ולנהוג בפלסטינים בכבוד", אמרה.

מנגד, טראמפ תקף אותה ואמר שאם היא נשיא בזמן ה-7.10 כל זה לא היה קורה: רוסיה לא הייתה פולשת לאוקראינה, היא שונאת את ישראל, אם האריס תהיה נשיאה – ישראל תפסיק להתקיים בתוך שנתיים.

טראמפ גם התחייב לסיים את המלחמה באוקראינה עוד לפני כניסתו לתפקיד. האריס השיבה לו שהמלחמה תסתיים כי טראמפ פשוט ייכנע: "פוטין הוא דיקטטור שיאכל אותך לארוחת צהריים".

האריס: "אם טראמפ ישוב לבית הלבן – לא יהיה מי שיעצור אותו"

בנושא ההגירה, טראמפ אמר כי "המדינה שלנו הלכה לאיבוד, מה שהם עשו למדינה שלנו, תראו מה קורה בערים שלנו, הרבה ערים לא מעוניינות לדבר על זה כי הן מתביישות.  המהגרים בספרינגפילד אוכלים את חיות המחמד"

"הם אפשרו לטרוריסטים, סוחרי סמים ופושעים להיכנס לפה מכל העולם, זו הטעות הגדולה בהיסטוריה שהם נתנו להם להיכנס". הוסיף טראמפ.

האריס הזהירה כי אם טראמפ ישוב לבית הלבן – לא יהיה מי שיעצור אותו, זה תלוי עכשיו באומה האמריקנית". הנשיא לשעבר הגיב: "הם מדברים על דמוקרטיה אבל הם אלו שמאיימים על הדמוקרטיה".

לאחר העימות אמר טראמפ בריאיון לפוקס ניוז כי "לפני מספר שבועות, בעימות מול ביידן, ה-CNN היו די הוגנים", אבל עכשיו, ה-ABC "היו נוראיים". לדבריו, "האריס רוצה עימות נוסף כי היא הפסידה. אני תוהה אם בכלל כדאי לי לעשות אותו".

הקמפיין של האריס קרא לאחר העימות לערוך עימות נוסף: "בואו נעשה את זה שוב באוקטובר, זה היה כיף", כתב ברשת X אחד מעוזריה. בסקר שנערך ברשת CNN, רוב גדול מהמצביעים שצפו בעימות חשבו שהאריס סיפקה הופעה טובה יותר מטראמפ.