מבזקים
סרוגים

פרטים חדשים על נפילת שלושת הלוחמים מהנח"ל

מתחקור ראשוני של האירוע בו נפלו שלושה לוחמי נח"ל עולה כי הלוחמים נכנסו לטהר ממחבלים מבנה ממנו בוצע ירי נ"ט לעבר כוחותינו בעבר. מתברר שהמבנה היה ממולכד כנראה ע"י מארב שהכין החמאס במקום ללא מודיעין מקדים

פרטים חדשים על נפילת שלושת הלוחמים מהנח"ל
פרטים חדשים על נפילת שלושת הלוחמים מהנח"ל צילום: (צילום: דובר צה"ל)

מתחקור ראשוני של האירוע בה נפלו שלושה לוחמי הנח"ל ברפיח נמצאו מספר מסקנות:

בימים אלה, גדוד 50 של הנח״ל נלחם תחת מפקדת חטיבת המילואים 12 (״הנגב״), הגדוד יצא להתקפה על מתחם של חמאס, שממנו בוצע ירי נ״ט על כוחותינו בעבר. המתחם ממוקם במזרח רפיח, סמוך למעבר רפיח.

במתחם ישנה מרפאה, ובסמוך אליה בית ספר, שצה״ל לא פעל בהם קרקעית עד כה. הכוחות פשטו על המתחם כדי לטהר אותו ממחבלים.

בזמן שהכוח נכנס לאחד המבנים – התפוצץ מטען, והתברר שהבית היה ממולכד. עדיין לא ברור באיזה אופן הופעל המטען על הכוחות, אך נראה שמדובר במארב מתוכנן שחמאס הכין במקום.

הותר לפרסום: 3 לוחמים מהנח"ל נפלו בקרב ברפיח
הותר לפרסום: 3 לוחמים מהנחצילום: הותר לפרסום: 3 לוחמים מהנח

עוד עולה מהתחקיר כי לא היה מודיעין מקדים על מלכוד המבנה. לוחמי הנח״ל נפגעו כתוצאה מפיצוץ המטען. שלושה נהרגו, ועוד חמישה נפצעו.

מפקד חטיבת הנגב, אל״ם עברי אלבז, קפץ למקום מיד לאחר האירוע על מנת לנהל אותו מהשטח. מפקד האוגדה, תא״ל איציק כהן, ניהל את האירוע מהחפ״ק.

גדוד 50 חטיבת הנח"ל ישראל במלחמה רפיח