מבזקים
סרוגים

דואה ליפה תוקפת בחריפות: "ישראל מבצעת רצח העם"

כוכבת הפופ דואה ליפה, יוצאת בהצהרה חריפה נגד ישראל בהקשר של האירועים ברפיח וכותבת: "העולם מתגייס כדי לעצור את רצח העם שמבצעת ישראל"

כ"א אייר התשפ"ד
דואה ליפה תוקפת בחריפות: "ישראל מבצעת רצח העם"
דואה ליפה תוקפת בחריפות: "ישראל מבצעת רצח העם" צילום: Featureflash Photo Agency | שטארסטוק

הזמרת הבריטית אלבנית – דואה ליפה, יוצאת בקריאה חריפה נגד ישראל והפעילות הצה"לית ברפיח, וכותבת למיליוני עוקביה: "העולם מתגייס כדי לעצור את רצח העם שמבצעת ישראל".

כוכבת הפופ בת ה-28, ידועה כמי שלא מהססת להביע עמדות פוליטיות ולנקוט עמדה בנוגע לסכסוכים בעולם. כעת, שוברת הזמרת שתיקה ממושכת בנוגע למלחמת ישראל – חמאס, בהתייחסות להרג העקורים ברפיח. בסטורי שהעלתה אמש (שלישי) ברשת החברתית שלה, כתבה הזמרת לכ-90 מיליון עוקביה: "אין שום הצדקה לשריפת תינוקות חיים, כל העולם מתגייס כדי לעצור את רצח העם שמבצעת ישראל. אנא גלו סולידריות עם עזה".

הכוכבת של עולם הפופ: דואה ליפה מסמנת טריטוריה
הכוכבת של עולם הפופ: דואה ליפה מסמנת טריטוריהצילום: הכוכבת של עולם הפופ: דואה ליפה מסמנת טריטוריה

הכוכבת צירפה להצהרה את לוגו הארגון "אמנים למען הפסקת אש" – שעל אמנתו חתמה מיד לאחר מתקפת השבעה באוקטובר בצירוף הצהרה כי היא "קוראת לממשלות להפסיק מיד את המלחמה".

ליפה שהביעה עמדות אנטי ישראליות גם בסבבים הקודמים, הציגה לפני מספר חודשיים עמדה מרוככת יותר כלפי ישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, בראיון להרולינג סטון אמרה כי היא "מרגישה רע על כל חיי הישראלים שאבדו ועל מה שקרה ב-7 באוקטובר"

אמנים למען הפסקת אש דואה ליפה הרולינג סטון סולידריות עם עזה רפיח