סלט ירקות של רשויות. בן גביר החליט לזמן את מפכ"ל המשטרה שכפוף אליו לשימוע, לדבריו "עקב אי תפקוד כללי, שבא לידי ביטוי בכך שלא הופיע בהערכת מצב בנושא מירון". היועצת המשפטית לממשלה, גלי בירהב-מיארה, הזדעקה "אין לך סמכות לעשות זאת, השימוע יבוטל".
בן גביר עשה שרירים ומסר "לא ארכין ראש למול הפיכה שלטונית", היעמ"שית הגיבה והופ בן גביר ירד מהעץ, ויתר על השימוע, אך מצא דרך אחרת לפיטורין ומסר כי יביא לממשלה הצעה לפטר את המפכ"ל על בסיס מסקנות ועדת אסון מירון.
היועמש"ית קלטה את המהלך ומיד שלחה "ישנו חשש כבד שהשר לביטחון לאומי פועל בעניין קיצור כהונת המפכ"ל מתוך שיקולים זרים".
בן גביר לא נשאר חייב והגיב: "היועמ"שית התבלבלה וחושבת כי היא ראש הממשלה האמיתי של מדינת ישראל".
והסיבוב הזה הוא רק מהיממה האחרונה. בלאגן שלם ברשויות. והאזרח הקטן שואל את עצמו מי בעצם שולט? מי כפוף למי?
הרשות השופטת בודקת כל החלטה של הממשלה ומורידה פטיש על ראש הנבחרים, הנבחרים עושים שרירים ומנסים להראות מי הבוס הגדול ורוב הזמן גם מתקפלים, ראה ערך שלמה קרעי וערוץ אלג'זירה ועוד אינספור דוגמאות.
משחק הורדת הידיים הולך ומקצין, והאזרח הקטן נאלץ לראות חילופי מכתבים בין שר ליועצת משפטית כמו טום וג'רי. טום עושה מהלך ג'רי זורק לו סלע על הראש ואיכשהו הוא ממשיך לחיות. מי ינצח את הסיבוב הבא?
הרשות המבצעת היא מבצעת ואחר כך אם יש לרשות שופטת מה להגיד נשמע אותה. אם ישנה פרוצדורה משפטית לקויה ניתן להסדיר זאת ע"י הרשות המחוקקת. לא יכול להיות שהרשות השופטת לקחה על עצמה גם את המבצעת וגם את המחוקקת.
המדינה הגיעה למצב של שיתוק.
נבחרי הציבור מנסים לעשות את המינימום ההכרחי והרשות השופטת שלא חייבת דין וחשבון לאף אחד ואי אפשר להעביר עליה ביקורת משום מקום ובוודאי גופי התקשורת שעושים איתה יד אחת, באבחת מכתב שולטת בנעשה במדינה.
במחאה נגד הרפורמה זעקו על "שהמדינה מפרה את החוזה". בינתיים, הרפורמה לא עברה והחוזה בין המדינה לבין העם מופר בבוטות, תפקיד המדינה הוא להגן ולתת שירותים לאזרח ומה שקורה זה שהרשות השופטת שחיה מכפי מיסים, משליטה את החלטותיה על כל צעד.
רפורמה זה כבר פאסה צריך פה ריסטארט, אבל מי שואל בכלל את האזרח הקטן?

מה דעתך בנושא?
8 תגובות
2 דיונים
יהודי
בן גביר הגבר היחידי שלא מדבר אלא עושה ולכן אתה בבחירות הבאות תקבל הרבה אני חושב 15 מנדטים
02:06 31.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
והמשטרה והממשלה. יש לה חכמה עצומה , בייחוד שעוזרת לבעלי ההון שהעלו אותה. היא לא ניתנת לפיטורין ולא ניבחרת. מלכה אמיתית.
15:57 30.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא תמים
כל הכתבה זו היתממות אחת גדולה. את באמת חושבת שההחלטה של בן גביר סבירה? נראה לך שזכות השר לפטר את המנכ"ל בהינף יד? אם כן זו פוליטיזציה מלאה של המשטרה...
כל הכתבה זו היתממות אחת גדולה. את באמת חושבת שההחלטה של בן גביר סבירה? נראה לך שזכות השר לפטר את המנכ"ל בהינף יד? אם כן זו פוליטיזציה מלאה של המשטרה שכן כל מנכל יברר קודם את העמדה של השר לגבי כל דבר, אחרת יפוטר. כל האנשים במדינה צריכים לקיים את החוק ומערכת המשפט היא זו ששופטת האם זה קרה או לא. הכנסת אמורה לפקח על הרשות המבצעת אבל לא היא מחליטה אם היא עומדת בחוק או לא. אם השיפוט לא מתאים, יכולה הכנסת לשנות את החוקים במגבלות המשטר. השר אינו יכול להחליט שהוא מפקד המשטרה העליון - זו לא חלק מהשיטה הדמוקרטית שלנו. זה בעצם הענין - בן גביר מנסה להשתלט בכך על המשטרה. לכל מי שתומך בכך, שיזכור, לא לעולם חוסן, מה תעשו שהגלגל יתהפך?
המשך 16:47 29.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
משטרה לא פוליטית. יש משטרה שהשר מכתיב לה מדיניות או המפכ" שלא נבחר מכתיב לה את המדיניות שלו
17:14 29.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שומר חוק
שר שעובר על החוק? למה תמיד לגרום נזק, למה ללכת עקום. נוצר רושם בשנים האחרונות שהדתיים - חרדים לא איכפת מחוק וצדק.
11:56 29.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הם שקרנים בני שקרנים ...
בתגובה ל: שומר חוק
זה לא בשנים האחרונות... זה מאז ומתמיד ... מי עובד בשחור ? מי מונע מהממשלה לעבור לתשלומים בכרטיסי אשראי בלבד ? מי כל הזמן רוצה הנחות , קצבאות , הטבות ... אבל לא רוצה שום חובות ... ומי אפשר את הטירוף הזה ?
15:55 29.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
והחרדים צודקים. מותר לרמות מי שבכלל לא מחוייב לאמת. וכל שכן שלא מחוייב לצדק. מי שלא טוב לו שיילך מפה
17:15 29.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ש.ר.
ועל זה אפשר להגיד: השיבה שופטינו כבראשונה..
11:12 29.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר