חדשות המגזר

האב הסרוג ששכל את בנו: "החרדים חייבים להתגייס"

רגע לפני הדד-ליין של בגץ למדינה בעניין חוק הגיוס: הרב בני קלמנזון שאיבד את בנו ואחיינו במלחמה קורא לממשלה לא לתת יד לחוק גיוס שלא מתאים לצרכי הביטחון של אחרי ה-7 באוקטובר

האב הסרוג ששכל את בנו: "החרדים חייבים להתגייס"
צילום: (הרב קלמנזון; צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב ;ישיבת עתניאל, הר חברון)

הרב בני קלמנזון מרבני הציונות הדתית ונשיא ישיבת ההסדר בעתניאל איבד את בנו אלחנן שנהרג בעת שהציל מעל ל-100 תושבי בארי במתקפת הפתע של חמאס. אלחנן נלחם במחבלים במשך שעות יחד עם אחיו ועוד בן משפחה. כמה שבועות לאחר מכן, גם אחיינו סגן פדיה מרק (בנו של מיכאל מרק הי"ד) נהרג בקרבות ברצועת עזה.

כעת, ובעקבות הדד-ליין שהציג השר בני גנץ לנתניהו בעניין חוק הגיוס, הוא מעביר מסר נוקב: "נתניהו עשה אחלה תרגיל לגנץ, גנץ עשה תרגיל לביבי ויופי לכולם אבל יש לנו בעיה. אנחנו במלחמה ואנחנו צריכים את החיילים האלו. כל פטנט פוליטי שלא יגדיל לנו את צה"ל בעת מלחמה רב זירתית זו סכנה איומה ואובדנות למדינת ישראל. אנחנו חייבים להגדיל את נפח המתגייסים של המדינה".

436381645_1023153072716962_7819253032209592786_n
436381645_1023153072716962_7819253032209592786_n| צילום: (קרדיט: מתוך עמוד הפייסבוק של הרוח הציונית)

עוד אמר הרב: "עידן הצבא הקטן והחכם יותר והחכם פחות – נגמר. אנחנו צריכים צבא שיכול לעמוד באתגרים של מדינת ישראל. חייבים להכשיר את הצבא לקליטת חיילים חרדים בשיא ההידור והחומרות לפי כל התרבויות החרדיות, אבל החרדים חייבים להיכנס תחת האלונקה של מדינת ישראל ולהתגייס".

הרב קלמנזון הצטרף לקריאה של תנועת "הרוח הציונית" שמאחדת בין מאות בני ובנות הציונות הדתית שמתנגדים לחוק הגיוס במתכונתו הנוכחית. הציונות הדתית לא מוכנה שהנטל יוגבר על הציבור המשרת באמצעות חוק שהוא אחיזת עיניים.

נזכיר, כי בתחילת חודש יוני מגיע הדד-ליין אותו קבע בגץ למדינה להניח תזכיר חוק חדש ובינתיים בממשלה מנסים להחזיר את חוק הגיוס הישן שהניח בני גנץ בממשלה הקודמת ועבר בקריאה טרומית, אך אינו מוסכם על משרד ושר הביטחון, כי אינו עונה על צרכי הצבא כעת לאחר ה-7.10 שהינם שונים בתכלית מהמציאות שהיתה כאשר הונח החוק דאז.

תגובות

14
12
אבי
26.05.24

בחרת בסמוטריץ. תפנה אליו. סמוטריץ גם תומך בפטור לחרדים וגם משלם להם מליארדים.

11
חיים
26.05.24

הציונות דתית היא כת לא פחות מנוצרים ורפורמים - אפילו בן גוריון לא הבין מהיכן באו עליו התמהונים האלו שהפכו את כל העבודה זרה שלו להיתר ומצווה - תתמודדו עם הדייסא שבישלתם וחינכתם לאהבת הארץ מאשר אהבת התורה ואהבת החילונים מאשר אהבת החרדים - חבל שאתה עושה עצמך תמים ומצטאף לשנאת לומדי התורה

1
מני
27.05.24

מה הקשר לשנאה ? הערה הזויה צצצ

10
ניסו
26.05.24

חרדי לומד תורה.לא מתגייס.יותר מועיל מחייל.כותב גמלאי שעכשיו אברך.נקודה.