יממה לאחר סערת סרטון ההמרדה, שר הביטחון יואב גלנט התייחס למקרה במהלך הערכת מצב שקיים היום (ראשון) ברפיח עם סגן הרמטכ״ל אלוף אמיר ברעם, מפקד אוגדה 162, תת אלוף איציק כהן ומפקדי החטיבות הלוחמות בשטח.
גלנט אמר: ״בצה"ל יש סמכות אחת, זה סמכות המפקד, כל אחד והמפקד שלו – מ"פ, המג"ד, המח"ט, מפקד האוגדה, האלוף ובסוף הרמטכ"ל – זה מי שנותן הוראות בצבא. אין גורמים צדדיים, אין גורמים שמדברים בשם – זה החוק וככה זה עובד וככה יעבוד."

בהערכת המצב הוצגו לשר מאמצי הלחימה מעל ומתחת לקרקע והעמקת הפעולה למרחבים נוספים, עבור פירוק גדודי החמאס במרחב. בהמשך, שוחח שר הביטחון עם לוחמי מילואים שנלחמים בגזרת רפיח.
"היעד שלנו ברצועת עזה מתחדד מאוד כאן ברפיח – לחסל את החמאס, להביא את החטופים ולשמור על חופש פעולה – זה דבר מרכזי״, אמר גלנט. ״בנושא החטופים, אנחנו עושים מאמצים אדירים, עשינו עד עכשיו, עושים ברגע הזה, ונמשיך ונעשה בעתיד בכל דרך אפשרית – גם באופן פיזי וגם בהגעה לעסקאות״.
גלנט הוסיף: ״תזכרו, התפקיד שלכם זה לחסל את החמאס, לנצח במערכה, התפקיד שלנו, לקחת את זה ולהעביר את זה לשלב הבא ברצועת עזה ובכל המזרח התיכון, וזה דבר שקשור אחד בשני״.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
הדובר
גנץ, גלנט, הרצי השתגעתם , אתם משגרים על הרצליה בגלל שאתם לא מצלחים להפיל את נתניהו ??
17:55 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הדובר
גנץ מה קרה ? בשביל הכיסא, עושה עיסקאות על חשבון אזרחי המדינה ? עושה עיסקאות עם אויב. אנו יודעים. ספר לכולם.
17:54 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הדובר
גנץ, לא נכון, אין רק דרג פיקודי אחד, ובטח לא הרמטכ"ל שמינת ברמאות. רמטכ"ל שאינו מבצע את תפקידו, בשעת חירום, זה רמטכ"ל שמפריע לצה"ל, ולכן חובה להדיח אותו. ולמה אתה...
גנץ, לא נכון, אין רק דרג פיקודי אחד, ובטח לא הרמטכ"ל שמינת ברמאות. רמטכ"ל שאינו מבצע את תפקידו, בשעת חירום, זה רמטכ"ל שמפריע לצה"ל, ולכן חובה להדיח אותו. ולמה אתה בכלל מגיב גנץ, אתה רק שר. אז תשתוק. אם יש מקום פה לומר משהו זה לראש הממשלה, ואתה לא. המרדה אין כאן, אם כבר ההמרדה היא שלך ושל גלנט, הפועלים ללא לאות נגד המדינה. אנו עומדים מאחורי המילאומניק ונגיע להיכן שיגיד ומתי שיגיד. אנו איתך מילואמניק. עם ישראל ערב אחד לשני. לנו יש ראש ממשלה אחד והוא נתניהו.
המשך 17:54 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חוטר
אתה יודע שפקודה החורגת מפקודות מטכל לא מקיימים, לשלוח חיילים לקרב בפקודה לא נכונה לא מקיימים
17:07 26.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר