כבר בשבועות האחרונים, מאז נגזר דינה של הממשלה ללכת לבחירות, מנסים בגוש השמאל-מרכז ליצור שלל אלטרנטיבות שבסופן ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ימצא את עצמו מחוץ למשרד ראש הממשלה.
היוזמה שדובר עליה כאופציה הריאלית ביותר היא חבירתה של ציפי לבני למפלגתו של יאיר לפיד, 'יש עתיד', בניסיון לייצר מפלגה שתגרוף את מספר המנדטים הגדול ביותר.
אופציה נוספת עליה דובר בימים האחרונים היא הקמת מפלגת שמאל-מרכז בראשות יאיר לפיד או בוז'י הרצוג, והקמת גוש חוסם לנתניהו לקראת הרכבת הממשלה הבאה.
אלא שעל פי מה שנראה כרגע האופציה להקמת גוש חוסם שמאל חוסם לנתניהו היא זאת שתצא לפועל בסופו של דבר, אך לא בדמות מפלגה אחת. על פי היוזמה של יו"ר מפלגת העבודה, יצחק הרצוג, כל מפלגות השמאל-מרכז, העבודה, יש עתיד, התנועה, מרץ וקדימה, אמנם לא ירוצו ביחד אך ראשיהם יתחייבו "רק לא נתניהו", דהיינו, אף אחד מראשי המפלגות הללו לא ימליץ על נתניהו להקים את הממשלה הבאה.
על פי הדיווח הבוקר באתר ynet, רוב ראשי סיעות השמאל הביעו את הסכמתן ליוזמה זאת, אך ממתינים כרגע להחלטתם של יאיר לפיד וציפי לבני.
על פי הדיווח יו"ר מרצ זהבה גלאון כבר הביעה את הסכמתה, כמו כן יו"ר קדימה, שאול מופז, שצפוי להחזיר תשובה חיובית בימים הקרובים.
מהליכוד נמסר בתגובה: ״יצא המרצע מן השק. כל מטרתן של מפלגות השמאל היא להחליף את נתניהו. שוב הוכח שהבחירות הפעם עוסקות בנושא אחד: מי יהיה ראש הממשלה הבא. האם זה יהיה אחד ממועמדי גוש השמאל, או נתניהו בראש ממשלה חזקה ומאוחדת של המחנה הלאומי.
אנשי המחנה הלאומי, אשר רוצים שראש הממשלה בנימין נתניהו יקבל את המנדט להמשיך להוביל את המדינה – צריכים להצביע ליכוד ולתת לנתניהו הרבה מנדטים ואת הכוח למשול״.
בתוך כך, בהתבטאויות ראשונות מאז פוטר אמש על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתפקידו כשר האוצר, תקף יו"ר מפלגת 'יש עתיד', יאיר לפיד את התנהלותו של נתניהו וטען כי הוא גורר את מדינת ישראל לבחירות מיותרות מכיוון שהוא חושב רק על עצמו.
"אתמול בערב ראש הממשלה כינס מסיבת עיתונאים מבוהלת שבה עסק בעיקר בהשמצות", פתח לפיד את דבריו. "אז אני רוצה לענות לו מכאן, אתמול עמדת לפני אומה שלמה והודעת שאתה גורר את מדינת ישראל לבחירות מיותרות לגמרי שאיש מלבדך לא רצה בהן. למה? כי אתה מנותק ואין לך מושג מה זה עושה לאזרחי ישראל, כי אתה חי באקווריום שלך ואתה מזמן לא מכיר אותם", אמר לפיד.
לפיד גם האשים את נתניהו בכך שניהל מגעים עם החרדים להקמת ממשלה חלופית. "סגרת דיל עם החרדים, הבטחת להם לבטל את לימודי הליבה. אתה לא מבין את החברה הישראלית. אחרי כל זה התלוננת שעשו נגדך פוטש שלא היה ולא נברא. זה אפילו לא מנותק, זה לחיות בעולם דמיוני".
לפיד התייחס לאפשרות של הקמת גוש שמאל חוסם לנתניהו: "זה קצת מוקדם. אני לא פוסל שום דבר. בנימין נתניהו לא ירכיב את הממשלה הבאה. הוא לא יהיה ראש ממשלת ישראל אחרי הבחירות האלו. הוא עשה טעות והמחיר שלה שהוא לא יהיה ראש ממשלה".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
דימיטרי השותק
11:02 04.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר