מבזקים
סרוגים

השגרירים חוייבו לצפות בסרטון חטיפת התצפיתניות

לאחר שמדינותיהם אמרו כי יכירו במדינה פלסטינית ב-28 במאי, שר החוץ ישראל כ"ץ זימן את שגרירי ספרד, אירלנד ונורבגיה לצפות בסרטון הזוועות של חטיפת התצפיתניות

ט"ו אייר התשפ"ד
השגרירים חוייבו לצפות בסרטון חטיפת התצפיתניות

שר החוץ ישראל כ"ץ זימן היום (חמישי) את שלושת השגרירים של ספרד, נורבגיה ואירלנד למשרד החוץ בירושלים כדי לצפות בסרטון חטיפת התצפיתניות, שפורסם אתמול בהסכמת המשפחות. בנוסףהשר נזף בהם ואמר להם: "ההחלטה המעוותת של ממשלותיכם היא פרס לחמאס – חמאס מברך אתכם עליה. יהיו להחלטה השלכות חמורות נוספות ליחסינו עם מדינותיכם".

נזכיר כי שלושת המדינות הללו אמרו כי יכירו במדינה פלסטינית ב-28 במאי. ראש ממשלת נורבגיה, יונס גר סטרה, אמר כי "אנחנו חייבים להשאיר בחיים את החלופה היחידה שמציעה פתרון פוליטי לישראלים ולפלסטינים גם יחד: שתי מדינות, החיות זו לצד זו, בשלום ובביטחון".

בנוסף, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול לכוונתן של מדינות אירופאיות להכיר במדינה פלסטינית באופן חד צדדי ואמר כי "80% מהפלסטינים ביהודה ושומרון תומכים בטבח הנורא של 7 באוקטובר. לרוע הזה אסור לתת מדינה. זה פרס לטרור שלא יביא שלום – והוא גם לא יעצור אותנו מלנצח את החמאס".

 

אירלנד נורבגיה ספרד סרטון חטיפת התצפיתניות שגרירים