על רקע העלייה הדרסטית במספר צווי המעצר המנהלי שהוציא לאחרונה השר גלנט כנגד פעילים בהתיישבות, צעדו היום משפחותיהם של העצורים המנהליים יחד עם מאות תומכים בסמוך לכנסת בקריאה לשחרורם המיידי.
בצעדה שזכתה לשם "גאוות האימהות" סיפרו ההורים על בניהם שנעצרו לאחרונה בצו מנהלי ללא משפט, והצהירו כי הם עומדים מאחוריהם באופן מלא. בנוסף, קראו ההורים לשרי הימין לחדול משתיקתם נוכח הרדיפה, וציינו כי מספר המעצרים המנהליים מקום הממשלה שבר שיא של כל הזמנים מאז קום המדינה.
שי דנינו, אביו של פעיל ההתיישבות אריאל דנינו שנעצר בהוראתו של גלנט אמר: "בצעד דרקוני ומפחיד מגיעים לאדם, לוקחים אותו באישון ליל וכולאים אותו מאחורי סורג ובריח בלי שום הסבר או הליך דמוקרטי תקין, בלי אשמה ובלי משפט. כל זה קורה במדינת ישראל 2024. בושה שכך נוהגים במדינה שלנו.
היום יושבים בבתי בבית הכלא תשעה אנשים שהוציאו אותם מביתם וממשפחתם, והשליכו אותם לבית האסורים מבלי שהם אפילו יודעים במה נאשמו או נחשדו. אנו מוחים כאן היום כנגד העוול הזה, וקוראים מפה לנבחרי הציבור להפסיק את הפשע שמתרחש תחת משמרתם".
חברת הכנסת לימור סון הר-מלך הגיעה אף היא לחזק את משפחות העצורים. "עצוב שאנו צריכים להיות במציאות כזאת שאנשים שנאבקים על זכותנו לחיות בארץ כיהודים גאים זקופי קומה, יש מי שנלחם בהם", אמרה. "אלו אנשים שהיו צריכים לקבל אותות של כבוד, אותות של גבורה, אך יושבים בכלא כאחרוני העבריינים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים