השר לבטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', הגיע למקום בו אירע פיגוע הדריסה לפני כשעתיים.

אהרונוביץ' הביע שביעות רצון מהתנהלותו של קצין מג"ב שהסתער על המחבל וחיסל אותו. "התגובה המהירה של קצין מג"ב שדלק אחרי המחבל והגיע לצומת זווהעיל וחיסל אותו, היא פעולה נכונה מקצועית וכך הייתי רוצה לראות סיום אירוע. מחבל שפוגע באזרחים צריך למות", אמר.

עוד הוסיף אהרונוביץ': "נמשיך לשמור על ירושלים, זו עיר רגישה שעוברת ימים לא קלים. אנחנו כנראה לא באירוע האחרון, נמשיך לשמור על ירושלים אבל אי אפשר למנוע בכל זמן ומקום פיגוע מהסוג הזה. נעשה את הכל כדי להחזיר את החיים השקטים והשלווים לתושבי ירושלים, זה תפקיד המשטרה וכך ננהג. אמליץ בפני ראש הממשלה בזמן הקרוב ביותר להרוס את בתי המחבלים. כל מי שפוגע בשוטרים ואזרחים, צריך להרוס את ביתו".

גם מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יוחנן דנינו הגיע לזירת הפיגוע.

"אנחנו נמצאים כרגע באירוע חמור מאוד, שחזר על האירוע שראינו לפני מספר ימים במתווה של פיגוע דריסה. האירועים האלה הם אירועים שאנחנו לא ניתן להם להימשך", אמר המפכ"ל.

עוד הוסיף דנינו כי "זה תהליך ארוך, צריך להבין שביטחון לא עושים ביום. העלינו לירושלים אלף שוטרים, ואם צריך נעלה עוד שוטרים כדי להחזיר את הביטחון לירושלים. לא נתפשר על ביטחון אזרחי ירושלים".

"המחיר הוא מחיר יקר, יש לנו נפגעים. אבל אנחנו יודעים להגיד שבכל אירוע כזה כל איש ביטחון יסיים אותו כפי שהאירוע הזה הסתיים – במותם של המחבלים, מיד לאחר האירוע. זה בדיוק מה שאני מצפה משוטרי ירושלים ושוטרי התגבור שנמצאים כאן. אני חושב שתפקידנו כרגע זה להחזיר כמה שיותר מהר את שגרת החיים, ישבנו עם ראש העיר ואנשי הרכבת הקלה כדי לראות מה ניתן לעשות במטרה למנוע פיגועים נוספים מהסוג הזה", חתם דנינו.