ללא אפייה: מתכון לעוגיות שוקולד מנצחות
חובבי עוגיות שוקולד? במקום לבזבז את מיטב כספכם על תוצרת המאפייה הקרובה, עשו זאת בעצמכם. שירן שלו עם מתכון לעוגיות שוקולד מנצחות, ללא אפייה
עוגיות שוקולד ללא אפייה – המצרכים:
חצי כוס חלב
2 כוסות סוכר
60 גרם חמאה
שליש כוס קקאו
2 וחצי כוסות פצפוצי אורז.
חצי כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
מעט תמצית וניל איכותית
חומרים לציפוי:
כף שמן קנולה
100 גרם שוקולד מריר איכותי
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר מעל אש בינונית את הסוכר, החלב, החמאה והקקאו, ומערבבים בכף עץ כל הזמן עד לרתיחה.
ממשיכים בבישול עוד זמן קצר עד שהכל מתמזג והופך לאחיד, ללא גושים ומורידים מהאש.
מוסיפים את החמאת בוטנים והווניל וממשיכים לערבב.
שופכים את הפצפוצי אורז לתוך הסיר ומערבבים אותם בכף עד שהם כולם עטופים בשוקולד, משאירים בצד כ-5 דקות, כדי שיגיע לטמפרטורה שניתן לגעת בידיים.
מכדררים כדורים מהתערובת, משטחים מעט לצורה של עוגיה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
לאחר מכן יש להכין את הציפוי, על ידי המסה של השוקולד והשמן בבין מארי, או במיקרוגל (כל חצי דקה לעצור ולערבב).
מזלפים מעט שוקולד על כל עוגיה, ומניחים להן להתקשות, לאחר מכן מעבירים לאחסון בקופסא סגורה.
אפשרות גיוון: במקום ליצור את העוגיות בידיים, ניתן להשתמש בצורות שונות של תבניות סיליקון לעוגיות – דוחסים היטב את התערובת לשקע בתבנית ומחכים עד שיתקשו לגמרי, רק אז משחררים מהתבנית.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו