המרכיבים:

400 גר' ביסקוויטים

250 גר' שוקולד מריר

1 מכל שמנת מתוקה

1 כף אבקת קקאו

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

לקצפת: 1 מכל שמנת מתוקה

1 איסטנט פודינג

3/4 כוס חלב

לגנאש:

כ- 2/3 מכל שמנת מתוקה

150 גר' שוקולד מריר

1/2 כפית תמצית בטעם דובדבן/ וויסקי

כך תכינו רולדת שוקולד עם ביסקוויטים

תחילה נכין את הבצק. מרסקים את הביסקוויטים וכשנוצרים פירורים, מעבירים אותם לקערה. מערבבים על אש קטנה את המצרים לבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר-מכן, מוסיפים את הרוטב לקערת הפירורים ומערבבים.

פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומוסיפים את תערובת הבצק, עד שהיא הופכת לשטוחה. על המלבן להיות בגודל 25X35 ס"מ. מניחים בצד להתקררות לטמפרטורת החדר.

כעת ניגשים להכנת המלית: מקציפים במיקסר את השמנת עם החלב ואבקת הפודינג עד שמתקבל קרם תפוח יציב.

לאחר שהמלית מתקררת, מורחים אותה על מלבן הבצק. משאירים את אחת מצלעות המלבן ללא קרם, כדי שיהיה ניתן לגלגל אותו כהלכה.

מרכיבים את העוגה: מתחילים לגלגל מהחלק הקרוב אלינו. החלק האחרון הוא החלק ה"נקי" – ללא הקרם. מהדקים את הרולדה בעזרת נייר האפייה ומעבירים אותה למקרר לחצי שעה.

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם השמנת, מערבבים להמסה מלאה ואחידה. מכסים את הרולדה ברוטב השוקולד החם ומוסיפים מעט מהתמצית שבחרתם. ניתן לקשט באגוזים או בסוכריות צבעונית.