חבר הכנסת אביגדור ליברמן העביר היום (שני) בישיבת סיעת ישראל ביתנו ביקורת חריפה על הממשלה ואופי ניהול המלחמה בדרום ובצפון. "אין אופקים, אין חזון ואין תוכניות".
בפתח ישיבת הסיעה אמר ליברמן: "יש כל כך הרבה נושאים שאפשר לדבר עליהם, אבל אחד בולט וצורם במיוחד, מצד אחד קואליציית טרור שנלחמת בנו עם אסטרטגיה ברורה וחדה לגרור את ישראל למלחמת התשה. שוחק אותנו מבחינת יכולת ההרתעה מצד שני בממשלת ישראל נלחמים רק בתוך הקבינט".
לדברי ליברמן: "לא ברור איך יוצאים מהמצב המורכב, שום דבר, גוררים רגליים" האשים ליברמן. "מבחינתנו הגרוע ביותר זה מלחמת התשה מוכרחים להפסיק את זה גם במחיר של הסלמה דרמטית. גם בדרום וגם בצפון. חייבים להפסיק את מלחמת ההתשה גם במחיר הסלמה משמעותית".
"לצערי יש גורמים בממשלה ובראשם נתניהו שרוצים לגרור אותנו עד הבחירות הבאות, שום דבר לא בוער, מה ששמעתי לגבי רצועת עזה זה דברים הזויים. הצבנו תוכנית ברורה לעתיד הרצועה, אותה הקונספציה שקרסה היא מה שמובילה אותנו היום, זו אותה קונספציה תבוסתנית, חוסר יכולת להוביל תהליכים".
עוד תקף ליברמן: "שבסוף שבוע מחדשים מסחר עם רצועת עזה ומשאיות מכניסות פירות בעוד שחיילים נלחמים ברצועה. יש החלטה לחדש את המסחר עם הרצועה. איזה סיוע הומניטרי? הכניסו שוקולד נוטלה וקוקה קולה. איפה חברי הקבינט, סמוטריץ? בן גביר? אתם קיבלתם החלטה לחדש מסחר, זה פשוט טרלול.
ליברמן נשאל על ידי סרוגים: "כשאתה היית שר הביטחון, גדי איזנקוט היה רמטכ"ל ונתניהו ראש הממשלה והתפטרת בגלל חוסר התגובה בעזה. אתה יכול להצביע על שניהם כמי שמעכבים את התגובה בצפון?"
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לדברי ליברמן: "כל הקבינט אחראי על כל הממשלה, בטח בזמן מלחמה, אני רוצה להזכיר שגם מבחינה משפטי אנחנו במצב אחר לגמרי. ברור שאחריות על כל הממשלה, הקבינט שזה שהם לא מסוגלים להוביל שום מהלך בצפון הארץ, שבעה חודשים באמת עזבו את הצפון, חלק גדול ראיתי ש-70 עד 50 אחוז לא מתכוונים לחזור, זה מקרים נוראים. ולכן כולם שם נושאים באחריות, כל אלו שיושבים בקבינט המלחמה".
לגבי ראיסי: "אנחנו לא שמחים, אין סיבה להוזיל דמעה, מי שקובע את המדיניות זה חמינאי ומשמרות המהפכה ולא תהיה השפעה".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
שירי מנתניה
לא הכניסו מספיק, מקווה שישמינו, יקבלו סכרת, סתימת עורקים והרעלת קופאין, תכניסו להם עוד ועוד.
15:39 20.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר