לפני 4 שנים פתחה הקונדיטורית המפורסמת אור שפיץ את הבייקרי הורוד שלה שהיה מיועד להיות מתחם של סדנאות אפייה, אלא שמאז לא התקיימה שם שום סדנא. בשבוע שעבר החליטה שפיץ לפתוח את הבייקרי מחדש לאחר שיפוץ, שהפעם כולל גם מתחם מיוחד לסדנאות. פגשנו אותה במקום הכי ורוד בתל אביב, לראיון על הפתיחה המחודשת והכשרות של המקום.

צפו בראיון:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ראיון אור שפיץ

הפתיחה המחודשת של הבייקרי התקיימה בשבוע שעבר, בדיוק ביום העצמאות. על ההחלטה לקיים את הפתיחה דווקא ביום זה, סיפרה שפיץ כי יש לזה משמעות אדירה מבחינתה: "בטח בתקופה הזאת, שטרור כלכלי לא יהיה פה, והמדינה שלנו כמדינה תמשיך לשגשג, תמשיך להתפתח. אנחנו כאנשים לא נאבד תקווה, נמשיך להגשים את עצמנו, לרדוף אחרי החלומות שלנו ולפתח את עצמנו, לא משנה מה. וכמובן, כמובן, כמובן, מקווים לימים טובים יותר".

יש איזה מנה בתפריט החדש שנוצרה בעקבות המצב, בעקבות המלחמה?

"תראי, קודם כל זה מקום מאוד אופטימי ושמח, וככה אני גם דוגלת שהוא יהיה. באמת, בתחילת המלחמה ועד היום, יש פה כיסא שכולו מוקדש לחטופים ולתפילות האינסופיות שלנו שהם יחזרו. על הקינוחים יש יותר סממנים שמחים של דגל ישראל, ודברים יותר אופטימיים, כי אנחנו מחזיקים אצבעות".

התפריט החדש והסדנאות

בין המנות החדשות בתפריט של הבייקרי תוכלו למצוא מנות ארוחות בוקר מיוחדות על טהרת הצבע הורוד: פינק שקשוקה חלומי בקרואסון, קוראסון קריספי וחם עם סלט ביצים ורדרד, בוסקטה עם טחינה ורודה ואבוקדו, טוסט עם חמאת כמהין וארבעה סוגי גבינות, והמנה שתמיד ביקשו כשנכנסו לבייקרי ועכשיו מגיעה לראשונה: מגדל פנקייקים מרשים עם מייפל ובננות.

(באדיבות: יח"צ)

לצד המנות החדשות, החליטה אור שפיץ הפעם באמת לקיים סדנאות בבייקרי. היא הרחיבה את המקום והקימה חדר סדנאות במקום שניתן גם להשכיר לאירועים פרטיים, עסקיים וימי הולדת. נכון לעכשיו, ישנן 3 סדנאות שונות ומיוחדות:

סדנת כתיבת הגשמה עצמית

כבר שנים שאור רושמת הגשמות, מדברת על זה לא מעט באינסטגרם שלה ומקבלת המון המון שאלות בנושא. לאחר המון בקשות ופניות היא החליטה לפתוח שיעור ללמידת כתיבת הגשמה עצמית עם דודתה, דניאל וינר, עובדת סוציאלית במקצועה שמלווה במשך המון שנים את הקונדיטורית המצליחה בכתיבת הגשמה מדויקת.

סדנת עוגות לאימהות ובנות

סדנה מיוחדת ומרגשת בה לומדים עיטוף וזילוף עוגות דריפ קייק ועוגות מעוצבות בצורה אסתטית ומהנה, שמיועדת במיוחד לאמהות ובנות. בנוסף ללמידה וליצירה, הסדנה מעודדת רגעי שיתוף ולמידה משותפים שיעצבו זיכרונות משותפים לשנים רבות הלאה. בסוף הסדנה יצאו האימהות והבנות עם מארז עוגה מהודר ומארז קאפקייקס מיוחד.

קורס קונדיטוריה ושיווק

האתגר היום הוא לא רק ליצור מנה טעימה ואסתטית, אלא גם לשווק אותה בצורה שתמשוך ותשכנע את הלקוחות הנכונים. בקורס שייערך פעם בשבוע למשך 5 שבועות, תוכלו ללמוד כיצד ליצור עוגות, קינוחים שווים וגם כיצד לפרסם ולשווק אותם בצורה מקצועית ויעילה. בזמן שהעולם התפתח והשתנה, תחום הקונדיטוריה גם הוא חווה שינויים משמעותיים. היום, לא רק מדובר ביצירת עוגות ועוגיות מעולות, אלא גם ביכולת לשווק ולקדם את העסק בצורה חכמה ויעילה.