ברקע העימות הפומבי אמש בין שר הביטחון יואב גלנט לראש הממשלה בנימין נתניהו, משפחות החטופים דורשים (חמישי)  מהדרג המדיני לזנוח את המריבות והלתמקד בקבלת החלטות בנושא העסקה.

בהודעה שהוציא מטה משפחות החטופים נכתב: ״כבר למעלה משבוע שמדינת ישראל מפקירה את המשא ומתן להחזרת החטופים והחטופות, מפקירה את משפחותיהם הדואגות ומתעלמת מהדרישה הציבורית להשבתם הביתה".

לדבריהם: "ללא השבת החטופות והחטופים לא יהיו ניצחון, לא יהא תיקון ולא תהיה אחדות. מטה המשפחות דורש מממשלת ישראל והעומדים בראשה, לזנוח את המריבות הפנימיות, ולקבל החלטה דחופה לחידוש המשא ומתן בעזרת המתווכות. יש להוציא משלחת למצרים וקטאר, שתפעל לצמצום הפערים ותקדם עסקה להשבת כל החטופים, כבר היום״.

כזכור אתמול במהלך הצהרת שר הביטחון קרא גלנט לנתניהו לקבל החלטה ולהכריז כי ברצועת עזה יצטרך לשלוט גורם פלסטיני בגיבוי מדינות ערב: "זהו רגע של מבחן לאומי, גם אם הדבר כרוך במחיר פוליטי. הציבור מסתכל עלינו לקבל את ההחלטות הנכונות". בתגובה השיב נתניהו כי הוא לא מוכן לדבריו להחליף 'חמסטאן בפתחסטאן'.