בין אם החלטתם שאתם לא אוכלים בשר או ממעיטים בו, ובין אם החלטתם שאתם רוצים לאכול בריא, עדיין תוכלו לקחת חלק במצוות החג ולשבת עם החברים למנגל של יום העצמאות. כך תכינו לעצמכם המבורגר טעים מפטריות טריות.

מצרכים

חצי סלסלת פטריות שמפיניון טריות

1/2 חבילת טופו במרקם קשה בטעם טבעי

4 כפות קמח מלא / קמח תמי כתום (ללא גלוטן)

5 כפות מים

מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה – רבע כפית מכל תבלין

כף שמן זית

אופן ההכנה

טוחנים בבלנדר את הפטריות והטופו עד ליצירת עיסה אחידה, ואז מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ משמן הזית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואפילו טיפה דביקה. מהעיסה שנוצרה מעצבים קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.

את ההמבורגר ניתן להגיש בלחמנייה עם ירקות שונים, או לצד סלט ירקות חי.

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא".