לאחר ההוראה של נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, לבטל את יחסי המסחר בין מדינתו לישראל, משרד המסחר הטורקי עדכן את המפעלים בענף הבניה במדינה, שעבדו בעבר עם ישראל, על אישור זמני לחדש את האספקה. כך פורסם הבוקר בגלובס.

על פי הפרסום, ההתפתחות בטורקיה מגיעה לאחר פגישה שנערכה בין בכירים בלשכת המסחר טורקיה-ישראל לבין בכירי משרד המסחר הטורקי, שם הביעו אנשי העסקים הטורקים את כעסם על ההחלטה לאסור את הייצוא והייבוא בין ישראל לטורקיה.

עוד פורסם בגלובס, כי במשרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בימים האחרונים להפסיק את התלות הישראלית בתוצרת הטורקית. בין היתר נשקלת האפשרות של הידוק היחסים הכלכליים בין ישראל לקפריסין ויוון ולהחליף בהם את קשרי המסחר שהיו עם טורקיה.

שר החוץ ישראל כ"ץ: "ארדואן נסוג וביטל רבות ממגבלות הסחר, והלקח הוא ברור: אסור להיכנע לאיומים של דיקטטור, וחייבים לייצר אלטרנטיבות ולא להיות תלויים באיש האחים המוסלמים שבכל רגע יכול לעצור את הכל".