צפו: נועה קירל מבצעת את "הליכה לקיסריה" במצעד החיים
לאחר שנבחרה להשתתף בטקס, הזמרת הישראלית נועה קירל מבצעת את שירה של הצנחנית היהודייה חנה סנש על הבמה במצעד החיים בפולין

ברגעים אלו מתקיים טקס "מצעד החיים" בפולין בנוכחות שורדי שואה מרחבי העולם. במסגרת הטקס, הופיעה הזמרת הישראלית נועה קירל עם השיר "הליכה לקיסריה" שכתבה הצנחנית היהודייה חנה סנש.
זו השנה ה-36 בה מתקיים מצעד החיים העולמי, לזכר היהודים שנספו בשואה ולכבודם של אלה ששרדו אותה, על מנת לזכור ולזעוק ״לעולם לא עוד״. בעקבות המלחמה מתקיים המצעד בסימן "סולידריות ושותפות גורל עם העם היהודי", כשבמקביל מצוין מועד היסטורי חשוב נוסף: 80 שנה לשואת יהודי הונגריה.
מצעד החיים הוא אחד מאירועי הדגל של יום הזיכרון לשואה ולגבורה. צועדים בו בכל שנה אלפי משתתפים, בני נוער יהודים ולא יהודים מכל רחבי העולם, שלצידם שורדי שואה, ראשי מדינות, שרים, מנהיגים דתיים, אישי רוח ותרבות ועוד.
עד היום למעלה מ-300,000 משתתפים צעדו על פסי הרכבת מאושוויץ לבירקנאו, כמחווה לאובדן הגדול ביותר בהיסטוריה של העם היהודי והאנושות.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו