חדשות המגזר

המחאה בישיבת נחלים מחריפה: "נעשה מה שצריך"

עשרות תלמידים מישיבת נחלים מפגינים בשעה זו מול מרכז ישיבות בני עקיבא במחאה על הכוונה לפטר את ראש הישיבה הרב שמואל לורנץ. "נפעל ככל יכולתנו נגד ההחלטה"

המחאה בישיבת נחלים מחריפה: "נעשה מה שצריך"
צילום: המחאה מחוץ למרכז ישיבות בני עקיבא (קרדיט צילום: מתניה מליק)

המחאה בישיבת נחלים נמשכת: בשעה זו עשרות תלמידים מישיבת נחלים בפתח תקווה מפגינים מחוץ למרכז ישיבות בני עקיבא, במחאה על הפיטורים המסתמנים של ראש הישיבה הרב לורנץ, בטענה שהוא ״לא דמות חינוכית מספיק״. לטענת התלמידים, זה מכיוון שהרב אינו מישר קו עם מרכז ישיבת בני עקיבא.

מהתלמידים נמסר: ״אנחנו תלמידי הישיבה אשר לאורך השנים זכינו ללמוד ולספוג מדמותו וערכיו של הרב לורנץ, נפעל בכל יכולתנו נגד החלטתם של מרכז ישיבת בני עקיבא".

WhatsApp Video 2024-05-02 at 11.57.24
WhatsApp Video 2024-05-02 at 11.57.24| צילום: המחאה מחוץ למרכז ישיבות בני עקיבא נמשכת (קרדיט צילום: מתניה מליק)
עוז ישראל שוורץ

כאמור, המחאה החלה אתמול בעקבות כוונתה של מרכז ישיבות בני עקיבא לזמן את ראש הישיבה הרב לורנץ לשימוע לפני פיטורים.

ההורים טוענים כי הרב לורנץ הביא את הישיבה למצב כלכלי מצוין לאחר שהייתה שקועה בחובות כבדים אך בשל העובדה שהישיבה לא צורכת את שירותיה ממרכז יב"ע אלא רק מפרישה להם נתח גבוה מהכנסות הישיבה שבא על חשבון הילדים, הישיבה מבקשת להתנתק ממרכז ישיבות בני עקיבא ולתפקד כגוף עצמאי.

כמו כן מוסיפים ההורים כי בעקבות המאבק משפטי שהמרכז פתח בו – הישיבה התחילה "להילחם" במרכז הישיבות ובעקבות זאת נשלח זימון לשימוע לפני פיטורים לרב לורנץ בטענה שהרב הפך לגורם חינוכי לא ראוי.

תגובות

18
15
טאי
02.05.24

הא.... חשבתי שפיטרו אותו בגלל שהוא זיי. ן איזה תלמיד ישיבה

1
אייל
03.05.24

איכס, אתה אדם שפל...

2
מישהו
03.05.24

אתר סרוגים, אין לכם מערכת לסינון תגובות מבחילות מהסוג הזה?!?!

14
שלמה
03.05.24

לייצנים ככה נראה ראש ישיבה?

13
קרדום לחפור בה
03.05.24

ציבור מסואב והומופובי