משרד הביטחון מפרסם היום (ד') את שיבוצם של שרי הממשלה וחברי הכנסת בבתי העלמין הצבאיים ביום הזיכרון הקרוב.
בשנה שעברה בעקבות המחאה נגד הממשלה על הרפורמה המשפטית, חלק מההורים השכולים ביקשו מחברי הממשלה ומחברי הכנסת לא להגיע לטקסים. השנה בעקבות המחדל שהביא למתקפת חמאס בשמחת תורה עלו עוד יותר הדרישות מהפוליטיקאים לא להגיע לטקסים ואם מגיעים אז שלא לנאום.
השנה בגלל המלחמה, צפוי גל מחאות גדול יותר נגד שרי הממשלה וחברי הכנסת, גם מצד משפחות שכולות וגם מצד בני משפחות חטופים. ראש הממשלה נתניהו מתכנן שלא להגיע לטקסים הרשמיים ביום העצמאות כדי להימנע ממחאות נגדו.
כמדי שנה: ראש הממשלה בנימין נתניהו ינאם בעצרת המרכזית בהיכל הזיכרון בהר הרצל ושר הביטחון לבית העלמין בקרית שאול. השר בצלאל סמוטריץ' בבית העלמין בכפר סבא.
מבין השרים שלא שרתו בצבא: השר איתמר בן גביר מיועד לבית העלמין הצבאי באשדוד, השר יצחק גולדקנופף בדימונה, השר מאיר פרוש באילת, סגן השר יעקב טסלר בעפולה ואורי מקלב בבית ג'אן.


שיבוץ חברי הכנסת


מבין חברי הכנסת היו"ר אמיר אוחנה יהיה גם הוא בהר הרצל. השרה לשעבר גלית דיסטל במרר, סגנית השר לשעבר מיכל וולדיגר בנחלת יצחק בתל אביב, יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין בנוף הגליל, יאיר לפיד בראשון לציון ולימור סון-הר מלך בבית שאן.

מה דעתך בנושא?
8 תגובות
2 דיונים
בושה וכלימה
זו המשמעות של להשתין מהמקפצה
13:32 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלי חנה
המעטים שביקרו בבתי החטופים רשאים להגיע לבתי נקברות כי דמעותיהם כבר נראו. כל השאר אם יגיעו בפרטיות לבקר את חלליהם הפרטיים - זכותם. כנציגי ציבור שיישארו במחילותיהם.
12:50 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
יריקה בפרצוף של הנופלים ומשפחותיהם ויריקה בפרצוף של כל אוהבי המדינה הפטריוטים שעשו צבא. בושה וחרפה, מזעזע !!! תתי אדם שמתנגדים לשירות צבאי מונעים מרבבות ברי גיוס מלהתגייס, ילכו לבתי העלמין...
יריקה בפרצוף של הנופלים ומשפחותיהם ויריקה בפרצוף של כל אוהבי המדינה הפטריוטים שעשו צבא. בושה וחרפה, מזעזע !!! תתי אדם שמתנגדים לשירות צבאי מונעים מרבבות ברי גיוס מלהתגייס, ילכו לבתי העלמין הצבאיים ללעוג לאלו שכן הלכו לצבא ולא שבו.
המשך 11:58 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדי
בתגובה ל: שירי מנתניה
למי את קוראת תתי אדם??? חצופה
12:13 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
בתגובה ל: שירי מנתניה
את באמת אומרת שהם באים לבתי העלמין כדי ללעוג לנופלים?? ככה מפיצים שינאה ופילוג ויכול להיות שזה עילה לתביעת דיבה אבל היא אפשר לתבוע אותך כי את גיבורת מקלדת
13:17 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רחלי כהן
בתגובה ל: שירי מנתניה
השימוש במושג "תתי אדם" זו זילות השואה. עצוב שזה השיח בפרט בימים הסמוכים ליום השואה
14:00 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב כ
יום זכרון עדיף שישבו בבית .
11:58 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שוגי
תבדקו טוב יותר במיץ של הזבל.
14:15 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר