שר החוץ, ישראל כ"ץ, נפגש היום (שלישי) עם מקבילו, שר החוץ הצרפתי, בכדי לדון בהסדר מדיני מול לבנון, במהלך הפגישה, אמר השר כ"ץ כי במידה והמצב ידרדר למלחמה, ישראל תכבוש שטח נרחב בדרום לבנון. כך פרסם העיתונאי ירון אברהם בחדשות 12.
על פי הפרסום של אברהם, אמר שר החוץ כ"ץ: "לא נקבל שקט תמורת שקט, אנחנו לא חוזרים ל-6 באוקטובר. אם חיזבאללה לא ייסוג אנחנו מתקרבים למלחמה כוללת – במקרה כזה ישראל תפעל נגד חיזבאללה בכל לבנון ותכבוש שטח נרחב בדרום לבנון כדי לייצר אזור חיץ ביטחוני שיישלט על ידי צה"ל ויאפשר לתושבי הצפון לשוב לביתם בביטחון".
שר החוץ הצרפתי, סטפן סז'ורנה ענה לשר כ"ץ: "אם נצליח להגיע להפסקת אש בעזה ולעסקת חטופים, האם תהיה הפסקת אש גם בלבנון כדי לקדם את ההצעה?"
"תושבי הצפון לא יחזרו לבתיהם לפני נסיגת החיזבאללה" השיב כ"ץ. "נדע בימים הקרובים אם תהיה עסקת חטופים. מה שמניע את סינוואר זה הרצון שלו שהמערכת הבינלאומית תעצור את ישראל – כולל בית המשפט הפלילי הבינלאומי בהאג". השר הצרפתי הגיב: "אני מציע ועידה בפריז בהשתתפות ישראל, לבנון, צרפת ואולי האו"ם כדי להסיר את האיום בגבול הצפון. הצרפתים חזקים בדיפלומטיה".
כ"ץ הוסיף: "כדי להסיר את האיום עליכם לפעול נגד איראן ולהפעיל לחץ מאסיבי, עוד סנקציות כואבות. כדי שהאירנים יורו לחיזבאללה לסגת. חמינאי למד להשתמש בטוויטר, כותב בעברית ובאנגלית ומתלונן על הסנקציות של המערב. זה מה שמפריע לו. דיקטטורים רואים את הדמוקרטיות כחלשות, אבל ברגע האמת, העולם החופשי חייב להתייצב ולבלום אותו".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים