מבזקים
סרוגים
בלחץ ביידן?

דיווח: נתניהו עצר בפעם השנייה כניסה לרפיח

ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט לעצור הוצאה לפועל של פעילות צבאית ברפיח, לצד ניסיונות של המתווכות להשיג עסקה חדשה לשחרור חטופים

חני אדרי | חדשות סרוגים
כ"ב ניסן התשפ"ד
דיווח: נתניהו עצר בפעם השנייה כניסה לרפיח

לא בפעם הראשונה: ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט לעצור פלישה של צה"ל לרפיח על רקע הלחץ הבינלאומי ההולך וגובר נגד פעולה ישראלית בדרום הרצועה, ולצד ניסיונות של המתווכות להשיג עסקה חדשה לשחרור חטופים, כך פורסם בכאן רשת ב'.

על פי הדיווח, נקבעו כבר שני תאריכים לתחילת הפעולה, אך נתניהו החליט לדחות אותה. יחד עם זאת, אם הניסיונות להשיג עסקה ייכשלו – המבצע יצא לדרך בזמן הקרוב. לשכת נתניהו הכחישה דיווח קודם על דחיית הפעולה ברפיח וטענה כי הוא 'שקרי'.

עמית סגל חושף: זו הסיבה שביידן מונע כניסה לרפיח
עמית סגל חושף: זו הסיבה שביידן מונע כניסה לרפיחצילום: עמית סגל חושף: זו הסיבה שביידן מונע כניסה לרפיח

בימים האחרונים נודע כי כחלק מהתגמשות נוספת במשא ומתן, ישראל הסכימה להסיג את כוחותיה מפרוזדור נצרים. במקביל, בישראל הדגישו אחרי השיחה האחרונה בין נשיא ארה"ב ביידן לראש הממשלה נתניהו, כי עדיין יש וטו אמריקני על פעילות של צה"ל ברפיח.

מוקדם יותר דיווחנו, כי הפרשן הפוליטי עמית סגל טען כי מי שמונע מישראל לפלוש לרפיח, הוא נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שחושש להפסיד בבחירות במישגן.

בנימין נתניהו כניסה לרפיח עסקה לשחרור חטופים