מתכון למופלטה. אם עדין לא זכיתם השנה לאכול מופלטה ולצאת לידי חובת המימונה. הנה מתכון קל במיוחד להכנת מופלטה, בדיוק כמו של הסבתות המרוקאיות- אז אל תגידו לא ידעתם.
מצרכים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים טריים
1 כף מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים פושרים
שמן

מתכון למופלטה – אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים במערבל, למשך שתי דקות או ללוש היטב עד לקבלת בצק חלק.
2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש למשך עשר דקות או עד שמתקבל בצק אחיד
3. מוציאים את הבצק ונותנים לו לתפוח למשך 20 דקות.
4. מוציאים חתיכות בגודל כדור פינג-פונג ומניחים על משטח משומן בכוס שמן, ומכסים במגבת לעשרים דקות נוספות של התפחה.
5. בידיים משומנות מרדדים כל כדור לעיגול גדול ודק. מניחים את המופלטה על מחבת הפוכה חמה ומשומנת, הופכים ומניחים מעליה מופלטה נוספת. מטגנים כך עד שש מופלטות במחבת אחת.
6. את המופלטות המוכנות מוציאים למגבת, ומתחילים סבב נוסף.
מומלץ להגיש עם: דבש/ריבה/ שוקולד/ ממרח תמרים או חמאה
תרבחו ותסעדו!
==
המתכון באדיבות שירן שלו

מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
שטרית אליס
מופלטה קלסית של הסבתות היא בלי שמרים את טועה ומטעה
21:58 14.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מופלטה אמתית זה בלי שמרים
מרוקאית אמתית לא שמה שמרים בכלל
19:26 02.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שולי
פעם מישהי הביאה את הדבר הזה לעבודה חשבתי שאני נחנקת. גוש בצק מלא שמן...
17:08 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רחל
נמאס לי מכל הסבתות ממרוקו!!! כל האוכל שלכם לא טעים ליייי ואני לא אשכנזיה.
17:07 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שטרית אליס
בתגובה ל: רחל
אני לא יודעת איפה אכלת אוכל מרוקאי אבל זה האוכל הכי טעים שיש(לא האוכל של הערבים במרוקו)
22:00 14.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עודד
יאללה עשו מהמופלטה הזאת איזההביג דיל,כולה חתיכת בצק. קחו כל חתיכת בצק עם חמאה ודבש וזה יהיה טעים ולא בריא.
04:38 01.05.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר