איש השמאל הקיצוני, מזכ"ל 'שלום עכשיו', יריב אופנהיימר, שיגר היום (ראשון) מכתב לשר הביטחון, משה (יעלון), ובו הוא דורש ממנו להפסיק את "הנוהל המגונה", כדבריו, בו חיילים מחברון מתארחים בביתו של פעיל הימין, ברוך מרזל.

בפנייתו ליעלון כתב אופנהיימר: "לאחרונה התפרסמו בעמודי הפייסבוק של מספר חיילים בשירות סדיר ובמילואים צילומים של ארוחות ערב חגיגיות בהשתתפות איש הימין הקיצוני ברוך מרזל. גם בעמוד הרשמי של ברוך מרזל ניתן לראות את תמונותיהם של חיילים אלו, בפנים גלויות סביב השולחן".

אופנהיימר לא מבין מדוע חיילים צריכים להתארח אצל אזרחים בזמן שלצה"ל יש חדרי אוכל. "על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במארחים בעלי תפיסת עולם ברורה ושנויה במחלוקת", הוסיף אופנהיימר.

"במקרה של ברוך מרזל הדבר חמור עוד יותר, המפגשים עם איש המזוהה עם תנועת כך, חסידו של הרב כהנא, אדם אשר רואה בברוך גולדשטיין גיבור ישראל, כל אלו אינם עולים ברוח אחד עם ערכי צה"ל והיסודות המוסריים עליו הוא מושתת".

"לאור זאת", כתב אופנהיימר, "הנני פונה אלייך בבקשה דחופה להורות למפקדים ולחיילים בשטח להפסיק לשלוח חיילים בשירות פעיל לארוחות אלו ולעצור את הנוהג שהפך כבר לנורמה".

אופנהיימר תוקף גם את "הנוהג על פיו מנצלים גופים פוליטים את שירות הסדיר או המילואים של חיילים בגזרת יהודה ושומרון על מנת לקדם אג'נדות פוליטיות שנויות במחלוקת איננו תקין ומנוגד לכללי הצבא".

"צה"ל חייב לשמור על מסגרת פעילות מנותקת ככל שניתן מאג'נדות פוליטיות, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר במפגשים ופעילות משותפת עם אנשי תנועת כך".

בתגובה לכך אמר ברוך מרזל: "אופנהיימר רוצה שלא אתן שתייה ואוכל לחיילים צדיקים שצמו ביום כיפור והתפללו במערת המכפלה. ואני אומר למלשן שונא ישראל וצה"ל – גם בשנה הבאה אתן לכל חייל צה"ל שתייה ואוכל כראוי ללוחמנו הצדיקים, ושאופנהיימר וחבריו השמאלנים שונאי ישראל יאכלו את הלב".