אלוף משנה, דביר חבר, מפקד היחידה הרב-ממדית (רפאים) שנלחמת בימים אלה ברצועת עזה, הודיע למפקדו, ראש מערך התמרון, על כוונתו לסיים את תפקיד באופן מיידי, כך פרסם יואב זיתון ב-ynet.
חבר, החליף מיד עם תחילת המלחמה את מקומו של אל"מ רועי לוי, מפקד היחידה הקודם, שנהרג בקרב עם מחבלי חמאס בקיבוץ רעים. לאחרונה הוחלט בצה"ל למנות אל"מ אחר למפקד היחידה באופן קבוע, הציפייה מחבר הייתה להמשיך ולמלא את התפקיד עד כניסתו הרשמית של המפקד שמונה. עזיבתו המיידית של חבר עוררה תדהמה בצבא.
על פי הפרסום, בין חבר למפקדו התעוררו מחלוקות בתקופה האחרונה. גורמים שונים בצה"ל סיפרו ל-ynet: "חבר הרים את היחידה הרב-ממדית אחרי המכה שספגה בשבת השחורה, לא היסס כאשר נקרא לדגל וניצל את המלחמה והמשימות הכי קשות שדרש לקבל כדי לשדרג את היחידה החדשה בכמה רמות לצד אהדה רבה שצבר בקרב הלוחמים והקצינים. התנהגו עימו בחוסר הוגנות".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה לפרסום: "אל"מ דביר חבר הוא קצין מוערך אשר שירת בתפקידים מרכזיים לאורך השנים. הקצין קפץ ב-7/10 ללחימה בקיבוץ רעים, ונקרא להחליף את אל"מ רועי לוי ז״ל שנפל במלחמה. הקצין הוביל את הלחימה של היחידה בעזה והביא אותה להצלחות מבצעיות רבות. דביר ביקש לסיים את תפקידו כממלא מקום באופן מיידי. מפקד מערך התמרון, אלוף סער צור, ומפקד זרוע היבשה, אלוף תמיר ידעי, נענו לבקשתו. עד לכניסת מחליפו, ימלא את מקומו סגן מפקד היחידה".





תגובות
אולי לא היה מקום בכיתה של ווקסנר.
כל הכבוד הגיע הזמן לתת את המושכות לפני, גולדקנוף,דרעי, פינדרוס, קרויזר,פורוש פוגל סמוטריץ, בן גביר...להתחלף. תראו איזו כמות ישנה ל החלפה.
צריך להחליף לך את הפרצוף השמאלני
המועמדים להחליפו: משתמט שמן-שמן או משתמט גמדי עם ישראל יכול לישון בשקט.
שוב מפקד מהציונות הדתית, שתוקעים את הקידום שלו. אלרי חצי שנה בתפקיד מחליטים לתת את התפקיד למישהו אחר, רק לידע כללי הוא הבן של זמביש.