חדשות

היועמ"שית מאשרת: ייצוג נפרד לממשלה בבג"ץ הגיוס

היועצת המשפטית לממשלה אישרה לאחר שורה של התנגדויות כי הממשלה תוכל להציג את עמדתה בנפרד בדיון בנושא גיוס החרדים בבית המשפט העליון בעזרת ייצוג פרטי

((צילום: יונתן זינדל/פלאש90))

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הודיעה לממשלה באופן רשמי כי תורשה להציג את עמדתה בנפרד מהיועצת, על ידי ייצוג של עורך דין פרטי.

לאחר שבתחילת הדיונים ותהליך העתירות בנושא גיוס החרדים, היועצת המשפטית התנגשה לאפשר לממשלה ייצוג פרטי בדיון הקרב בבית המשפט העליון, והערימה קשיים טכניים על הממשלה בדרך להשגת הסכמתה לייצוג משפטי נפרד, היועצת המשפטית לממשלה קיבלה את בקשת ראש הממשלה והשרים, ותאפשר לממשלה להציג את עמדתה באופן נפרד מעמדת הייעוץ המשפטי.

ראשית התנגדה מיארה לבקשת הממשלה בטענה כי הממשלה לא מילאה את הרף להצג עמדה מכיוון שלא ניהלה דיונים מקיפים מספיק על מנת לגבש עמדה, ולאחר מכן כאשר התגבשה עמדת הממשלה שהוצגה ליועצת על ידי לשכת ראש הממשלה התנגדה היועצת מכיוון ש"עמדת לשכת ראש הממשלה אינה מייצגת את כלל הממשלה" ודרשה הסמכות מהשרים והממשלה.

כעת לאחר שכל דרישותיה מולאו, היועצת מאשרת לממשלה לשכור ייעוץ משפטי חיצוני מטעמה, והציג עמדה משל עצמה בדיון בבית המשפט העליון. הפרקטיקה של ייצוג פרטי לממשלה הייתה נדירה עד לשנים האחרונות והופעלה במקרים בודדים, אך בתקופת היועצת המשפטית הנוכחית והאנטגוניזם בינה לבין הממשלה, התגברה משמעותית השימוש במסגרות הייעוץ הפרטי מטעם הממשלה על מנת לייצג את עמדתה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

9 תגובות
7
שירי מנתניה
21.04.24

האייתולות זקוקים לייצוג פרטי, בשביל ההשתמטות. ממש כבוד למדינה והאייתולות מה-זה ראויים ללוחמים ולנופלים והפצועים והמשפחות שלהם, ממש. איפה גולדפוס שתכעסו עליו שהוא עבר את הגבול ? אהה, איפה ???

הצטרפו אלינו