רגע אחרי שנשרוף את החמץ ולפני שנתחיל לאכול מצות במשך שבוע שלם, ארגנו לכם מתכון לגפילטע פיש שתוכלו לאכול כארוחת צהריים קלילה לפני החג, או אפילו במהלך ליל הסדר.

מתכון לגפילטע פיש

מצרכים לקציצות:

500 גרם דג קרפיון טחון ללא עצמות

3/4 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1.5 כף סוכר

1 כף שמן

8-10 כפיות קמח מצה

2 ביצים

1 גזר מגורד דק

1 בצל גדול מגורד

מצרכים לציר:

1 בצל חתוך לפרוסות

2-3 גזרים פרוסים

1-1.5 כף סוכר

3/4 כפית פלפל שחור

6 עלי דפנה

5 כוסות מים

1-2 כפות שמן

ראש דג וראש זנב

1 שקית תה

הוראות הכנה

בסיר גדול מכניסים את כל מרכיבי הציר ומרתיחים. בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הקציצות, ולאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים ממנה כדורים ומניחים בתור הציר.

מבשלים את הגפילטע פיש על הגז במשך כשעה וחצי, ובזמן ההגשה מניחים על הכדורים פרוסת גזר.

בתאבון!