חדשות

אמריקה אישרה: 26 מיליארד דולר יועברו לישראל

בית הנבחרים בארה"ב אישר הערב (ש') ברוב קולות את חבילת הסיוע לישראל בשווי של 26 מילארד דולר, מתוכם 7 מילארד לפלסטינים. שר החוץ ישראל כ"ץ בירך: "ההצבעה מוכיחה את הקשרים והשותפות האסטרטגית"

((צילום: יונתן זינדל, פלאש 90))

בית הנבחרים האמריקני אישר את חבילת סיוע של 26 מילארד דולר לישראל, מתוכם 14 לפלסטינים.

בהצבעה הצביעו 366 בעד ו-56 נגד (מתוכם 21 רפובליקנים ו-37 דמוקרטים). היעד הבא של ההצבעה הוא הסנאט.

בית הנבחרים של ארה"ב הצביע הערב על חבילות סיוע בעשרות מיליארדים שנועדו בין השאר לישראל, אוקראינה וטייוואן, כשברקע התנגדות הן מצד רפובליקנים והן מצד דמוקרטים. החבילות אושרו ויגיעו לסנאט – ומשם לביידן, שהבטיח לאשר מיד.

שר החוץ ישראל כ"ץ בירך על אישור חבילת הסיוע בבית הנבחרים של ארה"ב ומסר: "תודה לך יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון על מנהיגותך שהובילה את המאמצים להעביר את חבילת הסיוע לישראל בבית הנבחרים היום, ותודה למנהיג המיעוט בבית הנבחרים האקים ג'פריס שתמך בו"

עוד הוסיף השר: "ההצבעה על חבילת הסיוע לישראל עם תמיכה דו-מפלגתית גורפת מוכיחה את הקשרים החזקים והשותפות האסטרטגית בין ישראל לארה"ב ומשדרת מסר חזק לאויבינו. אני מקווה שההצעה תעבור את הסנאט בקרוב עם תמיכה דו-מפלגתית חזקה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

2
פפה
21.04.24

הם קונים את המדינה בכסף

הצטרפו אלינו