מבזקים
סרוגים

החשוד נעצר בפולין: סוכל ניסיון התנקשות בזלנסקי

שירות הביטחון האוקראיני הודיע על מעצרו של אזרח פולני, אשר על פי החשד תכנן להתנקש בחייו של נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי. בחקירה עלה כי החשוד הציע לרוסיה לפעול עבורם ולתכנן חיסול בשדה התעופה בפולין

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י' ניסן התשפ"ד
החשוד נעצר בפולין: סוכל ניסיון התנקשות בזלנסקי

שירות הביטחון האוקראיני הודיע הערב (חמישי) על מעצרו של אזרח פולין, אשר על פי החשד תכנן להתנקש בחייו של נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי. החשוד נעצר בתום מבצע משותף של המשטרות המקומיות בפולין ואוקראינה.

לפי הודעת השירות, החשוד יצר קשר עם הקרמלין והתנדב לפעול עבורם ולנסות לחסל את הנשיא האוקראיני במהלך ביקור עתידי שלו בפולין. מחקירה ראשונית עלה כי החשוד תכנן לעקוב אחרי צוותי האבטחה בשדה התעופה בז'שוב, במטרה לסייע לכוחות המודיעין הרוסים. עם זאת, בקייב לא ציינו האם רוסיה הגיבה להצעה של החשוד.

זלנסקי תומך בישראל: "מגנה את התקיפה מאיראן"
זלנסקי תומך בישראל: צילום: זלנסקי תומך בישראל:

בעקבות מעצרו, החשוד הועבר לחקירה במשטרת פולין, כשהוא צפוי להיות מואשם בעבירות של ריגול ושיתוף פעולה עם גורמי מודיעין זרים.

"זו הוכחה נוספת לכך שרוסיה מאיימת לא רק על אוקראינה, אלא גם על כל העולם החופשי" אמר התובע הכללי של אוקראינה, אנדריי קוסטין. "המשטר הפושע בקרמלין מנסה תמיד לחתור תחת ביטחונה של אירופה והעולם".

התנקשות ולדימיר זלנסקי מלחמה באוקראינה פולין רוסיה