מתכון לפסח: קציצות בשר אפויות בתוספת תפוחי אדמה
מחפשים מנה בריאה ומזינה להגיש בחג? הנה מתכון מנצח לקציצות בשר אפויות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה, שכל אחד בשולחן יאהב

חג הפסח מתקרב ואיתו הלחץ להכין את התפריט לליל הסדר: מה נגיש הפעם בשולחן עורך? ארגנו לכם מתכון פשוט וקל להכנה לקציצות בשר אפויות, לצד תפוחי אדמה טעימים שישביעו אתכם עד שלא תוכלו לאכול את האפיקומן.
מרכיבים
חצי קילו בשר בקר דל שומן טחון
תפוחי אדמה
בצל חתוך דק
2 ביצים בינוניות
1/4 כוס פירורי קמח מצה
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין גריל
כף כורכום
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
מים רותחים
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים אותם בסיר עם מים ומלח (כחצי כפית) למשך כחצי שעה. מסננים ומסדרים בתבנית.
בקערה נפרדת מערבבים את הבשר עם הבצל הקצוץ, מוסיפים את הביצים, פירורי המצה, תבלינים, שום, שמן וירק ומערבבים היטב. יוצרים עיגולים מהקציצות, ממקמים אותם בתבנית נפרדת עם נייר אפיה, ומוסיפים מעט שמן מעל.
מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם ל-200 מעלות, כאשר תבנית הקציצות מעל תבנית תפוחי האדמה. אופים את התבניות במשך כחצי שעה עד שהקציצות מתרככות.
המתכון באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו