כולנו מחכים בליל הסדר לחלק של "שולחן עורך" בשביל האוכל האמיתי, אבל בואו נודה שמה שאנחנו באמת מחכים לו זה סימן ההיכר של החג: מרק עוף עם קניידלך. יש שלל דרכים להכין את הכופתאות האווריריות מקמח המצות, אבל ארגנו עבורכם את הדרך הפשוטה והקלה ביותר.

מרק עוף עם קניידלך

מרכיבים למרק:

בצל שלם

גזרים קלופים פרוסים לפרוסות גדולות

קישואים קלופים פרוסים לפרוסות גדולות

שורש סלרי

פטרוזיליה

עוף שלם מחולק

מלח

מעט שמיר

פטרוזיליה

מרכיבים לקניידלך:

2 כוסות קמח מצה

כוס מים רותחים

2 ביצים

2 כפות שמן

מלח

פלפל

הוראות הכנה

הכנת המרק:

בתחתית סיר גדול מניחים את ירקות השורש, הפטרוזיליה והשמיר. מעל מניחים את העוף השלם עם העור כלפי מטה, ומעליו את הירקות. מכסים במים ומביאים לרתיחה, ולאחר מכן ממשיכים לבשל במשך כשעה וחצי.

הכנת הקניידלעך:

שופכים לקערה את קמח המצה והמים הרותחים, מערבבים היטב עד לעיסה אחידה ומניחים בצד לכמה דקות בכדי שהקמח יספוג היטב את המים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים (אפשר להקציפן לפני) ואת השמן. מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם.  אם חשקה נפשכם בקניידלך מתוקים או מלוחים, ניתן להוסיף קינמון או שום כתוש בהתאמה.

מניחים את העיסה להתקרר במשך כחצי שעה, ולאחר מכן יוצרים כדורים קטנים אותם מכניסים למרק הרותח ונותנים להם להתבשל כרבע שעה.