יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ פנה הערב לבני משפחות החטופים לאחר סירוב חמאס לעסקה: ״גם בימים המאתגרים האלו ולאחר תשובת חמאס, משפחות החטופים ואזרחי ישראל צריכים לדעת שלא הרפינו ולא נרפה מהמאמצים להשיב את בנותינו ובנינו הביתה. זה צו מוסרי שלנו כמדינה ומחויבותנו כהנהגה.״

אחרי שבועות של ניסיונות להגיע להסכמות במשא ומתן עם חמאס, ארגון הטרור השיב בהצעה משלו למתווכים האמריקאים, בה דורש ארגון הטרור: שבועות של הפוגה ושחרור רוצחים כבדים תמורת שחרורם של 20 חטופים בלבד.

גורמים מדיניים בכירים מסרו כי אחרי שבועות של משיכת זמן, חמאס החזיר הצעה נגדית להצעת עסקת החטופים האמריקאית. ההצעה האמריקאית כללה הסכמה לשישה שבועות של הפוגה בלחימה, תמורת שחרור של כ-40 חטופים בשלב הראשון וחטופים נוספים בשלבים הבאים, עם החזרת תושבי צפון הרצועה אל בתיהם.

חמאס השיב היום בהצעה משלו, בה על פי הגורמים הבכירים חמאס מציע שחרור של 20 חטופים בלבד, כאשר בתמורה חמאס דורש הפסקת לחימה למשך לא פחות מ-42 יום ודורש בנוסף שחרור של מאות מחבלים, רוצחים עם דמי על הידיים מבתי הכלא בישראל.