מבזקים
סרוגים

בניגוד לדברי דו"צ: זה הנזק שנגרם מהטילים האיראנים

על פי הדיווח ברשת ABC, בניגוד לדבריו של דובר צה"ל דניאל הגרי, התקיפה מאיראן פגעה במטוס תובלה ובבסיס נוסף חוץ מבסיס נבטים

ז' ניסן התשפ"ד
בניגוד לדברי דו"צ: זה הנזק שנגרם מהטילים האיראנים
בניגוד לדברי דו"צ: זה הנזק שנגרם מהטילים האיראנים צילום: (צילום: שאטרסטוק)

לאחר מתקפת הטילים האיראנית שנבלמה בצורה מופלאה על ידי מערך ההגנה האווירית של צה"ל, דובר צה"ל דניאל הגרי התייצב מול המצלמות ואמר כי מלבד נזק לא משמעותי שנגרם בבסיס נבטים, לא נוצר נזק מהטילים האיראניים. אלא שדיווח ברשת ABC מעלה כי מעבר לפגיעה בתשתית בבסיס נבטים, היו עוד מספר טילים שהצליחו לחדור את ההגנה האווירית.

על פי הדיווח, לפחות חמישה טילים בליסטיים שפגעו בבסיס נבטים, גרמו נזק למטוס תובלה ולמתקני אחסון בבסיס. עוד עולה מהדיווח כי על פי בכיר אמריקאי ארבעה טילים נוספים פגעו בבסיס אחר של חיל האוויר, שם לא דווח על נזק משמעותי. נציין כי הדיווח מגיע כאמור בניגוד לדבריו של הגרי על פגיעה קלה בתשתית בבסיס נבטים.

איראן דובר צה"ל התקיפה מאיראן