מבזקים
סרוגים

חטף מהבייס? השר משה ארבל מתקפל

אחרי שהתבטא כי לציבור החרדי אין אפשרות מוסרית להמשיך בדרכו, אומר השר ארבל בראיון כי בכל נושא הגיוס יש את מועצת חכמי התורה וכולם כפופים אליה

יהודה קליין | חדשות סרוגים
ז' ניסן התשפ"ד
חטף מהבייס? השר משה ארבל מתקפל
חטף מהבייס? השר משה ארבל מתקפל צילום: השר ארבל (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

פחות משבוע חלף מאמירתו של השר משה ארבל, בה אמר כי אין הצדקה לכך שבחורים שאינם לומדים אינם משרתים בצה"ל, ובראיון לרדיו החרדי קול חי הערב (שני) הוא כבר נשמע אחרת.

בראיון אמר ארבל: "בכל נושא ונושא וגם בנושא הגיוס יש לנו את מועצת חכמי התורה וכולנו כפופים אליה באופן מלא בלי כחל וסרק. הרב אריה דרעי יו״ר התנועה מנהל את זה בחכמה, בניסיון ובתבונה רבה. ומי שמרכז את זה הוא הרב אריאל אטיאס."

ארבל הדגיש: " זה ברור שלומדי התורה שבט הלוי של הדור הם לא רק אינטרס דתי אלא אינטרס לאומי. לא יתכן שלומד תורה במדינת היהודים יהיה עבריין פלילי״.

ארבל בפודקאסט: "הציבור החרדי צריך להפנים שאי אפשר מוסרית להמשיך ככה"

בתחילת השבוע פורסם קטע מתוך פודקאסט של תנועת 'הרבעון הרביעי', שם התייחס ארבל לסוגיית הגיוס לצבא ואמר: "המציאות אחרי ה-7 באוקטובר היא מציאות שהציבור החרדי צריך להבין ולהפנים שאין אפשרות מוסרית להמשיך ככה".

ארבל התייחס לנתונים השנתיים ואמר: "בשנה יש 1500 ברי גיוס, הם חייבים להיות חלק מהנושאים בנטל. בנוסף אליהם יש לא מעט מוסדות שמוגדרים נוער נושר. כל המוסדות הללו – אין הצדקה בעולם שמי שבהגדרה תורתם לא אומנותם, לא יהיו חלק מהצבא".

גיוס חרדים משה ארבל רדיו קול חי