מבזקים
סרוגים
נערכים לתגובה

דיווח: נתניהו ביקש מצה"ל להכין בנק מטרות באיראן

עיתון "וושינגטון פוסט" דיווח כי ראש הממשלה ביקש מצה"ל להכין בנק מטרות באיראן, לקראת תגובה אפשרית לתקיפה. גורם ישראלי אמר כי "כולם מסכימים שישראל חייבת להגיב, השאלה היא איך ומתי"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
ז' ניסן התשפ"ד
דיווח: נתניהו ביקש מצה"ל להכין בנק מטרות באיראן
דיווח: נתניהו ביקש מצה"ל להכין בנק מטרות באיראן צילום: (צילום: עמוס בן גרשום\לע"ם)

נערכים לתגובה: ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש מצה"ל להכין בנק מטרות באיראן, לקראת האפשרות של תקיפה ישראלית במדינה. כך דווח הערב (שני) בעיתון "וושינגטון פוסט".

לפי הדיווח, ישראל מעוניינת לשלוח מסר לאיראן בעקבות המתקפה – אך לא לגרום לנפגעים. בכיר ישראלי אמר כי האופציות שהוצעו לנתניהו היו הפצצה של מתקן בטהרן או מתקפת סייבר. "כולם מסכימים שישראל חייבת להגיב, השאלה היא איך להגיב ומתי להגיב" אמר הגורם הישראלי.

במקביל, בכאן 11 דווח כי נתניהו אמר לשרי הליכוד ש"אנחנו נגיב לאיראן, אבל צריך לעשות את זה בחוכמה ולא מהבטן. הם צריכים להיות במתח כמו שגרמו לנו להיות במתח".

דיווח: כך ישראל מתכננת לתקוף באיראן
דיווח: כך ישראל מתכננת לתקוף באיראןצילום: דיווח: כך ישראל מתכננת לתקוף באיראן

כזכור, מוקדם יותר היום דווח כי גורמים אמריקאיים בכירים מעריכים שישראל צפויה להגיב על התקיפה האיראנית בימים הקרובים, כאשר ייתכן כי זו תצא לפועל כבר היום. בימים האחרונים דווח כי כבר בליל המתקפה תכננה ישראל להגיב צבאית באיראן, אך לאחר שיחתו של ראש הממשלה נתניהו עם הנשיא ביידן תגובה זו נדחתה. הנשיא אמר לנתניהו כי מבצע הבלימה של הכטב"מים והטילים הוא ניצחון ששווה להסתפק בו.

לפי הדיווחים, קבינט המלחמה נותר נחוש להגיב למתקפה של איראן, אך בעודו מתכנס היום, חבריו ממשיכים לדון בעיתוי ובהיקף של תגובה כזו. בנוסף לתגובה צבאית אפשרית, קבינט המלחמה בוחן גם אפשרויות דיפלומטיות לבידוד נוסף של איראן משאר העולם.

בנימין נתניהו בנק מטרות צה"ל תקיפה איראנית