מבזקים
סרוגים

עוצמה יהודית הודיעה: לא נצביע עם הקואליציה

מפלגת עוצמה יהודית הודיעה שעד להעברת הרשות לאכיפת מקרקעין למשרד לביטחון לאומי - הסיעה לא תהיה מחויבת למשמעת הקואליציונית

עוצמה יהודית הודיעה: לא נצביע עם הקואליציה
עוצמה יהודית הודיעה: לא נצביע עם הקואליציה צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

טלטלה בקואליציה: סיעת עוצמה יהודית הודיעה היום (שני) כי לא תצביע עם הקואליציה עד להעברת הרשות לאכיפת מקרקעין למשרד לביטחון לאומי, זאת לאחר שלטענתם הסיעות החרדיות הודיעו שלא יאפשרו את העברת הרשות כפי שסוכם.

בהודעת המפלגה נכתב כי "בשעות האחרונות הודיעו נציגי הסיעות החרדיות לשר בן גביר כי לא יאפשרו את העברת הרשות לאכיפת מקרקעין למשרד לביטחון לאומי. השר בן גביר וחברי סייעת ׳עוצמה יהודית׳ הודיעו ליו״ר הקואליציה כי החל מהיום סיעת עוצמה יהודית לא מחויבת למשמעת הקואליציונית, ועד להעברת הרשות תצביע כראות עיניה" מסרו בתגובה.

גורמים בכירים בעוצמה יהודית אמרו כי: "הדיל שנרקם בין המפלגות הערביות למפלגות החרדיות על עיכוב העברת הרשות לאכיפת מקרקעין תמורת תמיכתם בחוק הגיוס יפגע באופן ישיר במאמצי האכיפה בנגב".

בן גביר לנתניהו: "לשקול את החלפת השר גלנט"
בן גביר לנתניהו: צילום: בן גביר לנתניהו:

לפני כשבוע, למרות ההתנגדויות של הרשויות המקומיות הערביות, אישרה הממשלה את הצעת המחליטים של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להעביר את הרשות לאכיפת מקרקעין ממשרד האוצר למשרד לביטחון לאומי, כפי שסוכם בהסכמים הקואליציוניים. שר הפנים, משה ארבל, שתחת משרדו מצוי מינהל התכנון, הצביע נגד ההחלטה.

בהסכמים הקואליציוניים, סוכם כי יחולו שינויים בתחומי האחריות של המשרד לביטחון לאומי ומשרד האוצר, וכי הרשות לאכיפה במקרקעין תועבר ממשרד האוצר למשרד לביטחון לאומי. כשהמשרד לביטחון לאומי אמון, בין השאר, על התוויית מדיניות למשטרת ישראל, שירות בתי הסוהר ויחידות נוספות.

איתמר בן גביר הרשות לאכיפת מקרקעין עוצמה יהודית