השחקנית הבריטית אמה ווטסון אמנם מוכרת לכולנו כהרמיוני גריינג'ר מסדרת הסרטים של "הארי פוטר", אבל במהלך 34 שנותיה, הגיעה השחקנית המצליחה להישגים מרשימים אף יותר. לכבוד יום הולדתה שחל היום (15.4) הנה מספר דברים שאולי לא ידעתם עליה.
צרפתייה או בריטית?
למרות שבילתה את רוב חייה בממלכה המאוחדת, ווטסון נולדה בפריז לזוג עורכי דין, ונקראה על-שם סבתה מצד אביה, פרדה אמה דואר-ווטסון. ווטסון התגוררה בפריז עד גיל חמש, ולאחר גירושי הוריה עברה לאנגליה לגור יחד עם אימה. השחקנית הודתה כי היא יודעת לדבר מעט צרפתית, אם כי "לא ברמה טובה" כפי שהיה בעבר.
ההצלחה של הארי פוטר
בשנת 1999, שנתיים לפני שיצא לאקרנים הסרט "הארי פוטר ואבן החכמים", החלו הליהוקים לסרט. ציידי הכישרונות הגיעו לבית הספר בו למדה אז ווטסון, ומי שהייתה זו שהציעה את השחקנית הצעירה לתפקיד הייתה המורה שלה. כותבת הספר, ג'יי קיי רולינג, תמכה באמה ווטסון כבר מהאודישן הראשון שלה, וכולנו יודעים איך זה נגמר. הסרט היה הופעת הבכורה של ווטסון בעולם המשחק והקולנוע, והפך אותה לשחקנית מצליחה ומוערכת.
אחרי חמישה סרטים מוצלחים בסדרת הסרטים, היססה ווטסון לחתום על חוזה נוסף ולהבטיח את קיומם של שלושת הסרטים הנוספים בסדרה, כיוון שהיה מדובר בהתחייבות לארבע שנים נוספות בתפקיד. בסופו של דבר החליטה השחקנית לחתום והודתה כי היא לא יכולה "להרשות להרמיוני ללכת", וסיכמה כי היתרונות גברו על החסרונות.
לא רק הרמיוני גריינג'ר
תפקידה הראשון של אמה ווטסון שלא היה חלק מסדרת הסרטים היה בסרט הטלוויזיה "נעלי בלט" משנת 2007, ולאחר מכן החלה גם בתפקידי דיבוב שונים. הסרט הראשון שהשתתפה בו לאחר הארי פוטר היה "השבוע שלי עם מרילין" משנת 2011, ולאחר מכן גם בסרט "כמה טוב להיות פרח קיר".
בשנת 2013 דווח כי היא הייתה אמורה לגלם את הדמות הראשית בסרט הלייב אקשן של דיסני "סינדרלה", אך דחתה את ההצעה כי לא התחברה לדמות. ארבע שנים לאחר מכן גילמה את דמותה של בל בלייב אקשן של "היפה והחיה". התפקיד הקולנועי האחרון שלה היה בשנת 2019, כשגילמה את דמותה של האחות מג בסרט "נשים קטנות".
רבת תארים
בעקבות צילומי הסרטים של "הארי פוטר" שהחלה בגיל 11, ווטסון בילתה את לימודיה בחינוך ביתי. לאחר שסיימה את התיכון לקחה שנת חופש בעבור צילומי הסרט האחרון בסדרה, אך אמרה כי היא בהחלט רוצה ללמוד באוניברסיטה. ואכן, בספטמבר 2009, כשהיא בת 19 בלבד, החלה השחקנית את לימודיה כסטודנטית לתואר ראשון באוניברסיטת בראון בארצות הברית.
בעקבות השתתפות בפרסום הסרט האחרון של "הארי פוטר" ופרויקטים נוספים, פרסה ווטסון את לימודיה לחמש שנים במקום ארבע, ובמאי 2014 סיימה לימודיה באוניברסיטה עם תואר ראשון בספרות אנגלית. בשנה שעברה החלה ללמוד תואר שני בכתיבה יוצרת באוניברסיטת אוקספורד.
פמיניזם ואקטיביזם
ביולי 2014, מונתה אמה ווטסון לשגרירה של רצון טוב של ארגון האו"ם לקידום והעצמת נשים, ואף היא חברה מייסדת של תנועת Time's Up, תנועה הפועלת להשגת ביטחון אישי ותנאי עבודה שוויוניים והוגנים לנשים במקום עבודתן. השחקנית הקימה גם מועדון קריאה פמיניסטי בשם "המדף המשותף שלנו" שמטרתו היא לשתף רעיונות פמיניסטיים ולעודד דיון בנושא, ופעילה למען צדק סביבתי והפחתת שינויי האקלים.
בעקבות כל פעולותיה, בשנת 2015 נכללה השחקנית ברשימת "טיים 100" של האנשים המשפיעים בעולם, הופעתה הראשונה אי פעם ברשימה.
יוגה ומדיטציה
בשנת 2013 קיבלה אמה ווטסון הסמכה ללמד יוגה ומדיטציה, וכחלק מהסמכה זו, היא השתתפה בקורס מדיטציה בן שבוע בקנדה בו אסור למשתתפים לדבר בכדי "להבין איך להיות עם עצמי בבית".
מה דעתך בנושא?
10 תגובות
2 דיונים
דורון
אנטישמית ושונאת ישראל
05:59 17.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל
וגם מגדלת חתולים
15:27 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אננומית
אימלההה אני שרופה על השחקנית הזאתת,מזל טוב לה,וכול הכבוד
00:37 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתה על הארי פוטר
בתגובה ל: אננומית
רק שתדעי שאמה הזאת אנטישמית (והשחקנית של ג'יני פרו פלסטינית)
06:48 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא רוצה להגיד
זה גם היום הולדת שלי
22:35 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דימיטרי
כל הכבוד לה. אבל זה שהיא יצאה נגד מישהי שתמכה בה מהרגע הראשון, זאת בגידה ורק בגלל זה אני לא מעריך אותה
20:56 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איבדתי ריכוז כששמתי לב
לתאונת פוטושופ שכפלו לה את התנוך באוזן חחחחח
17:24 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נוני
בתגובה ל: איבדתי ריכוז כששמתי לב
זה העגיל
18:18 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דורון
אנטישמית ושונאת ישראל
05:59 17.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראל
וגם מגדלת חתולים
15:27 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אננומית
אימלההה אני שרופה על השחקנית הזאתת,מזל טוב לה,וכול הכבוד
00:37 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתה על הארי פוטר
בתגובה ל: אננומית
רק שתדעי שאמה הזאת אנטישמית (והשחקנית של ג'יני פרו פלסטינית)
06:48 16.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא רוצה להגיד
זה גם היום הולדת שלי
22:35 15.04.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר