חדשות

תקלה חריגה: זה מה שאוגדה 98 שכחה בעזה

כלי הנדסי גדול שמשמש את צה״ל לחפירה בקרקע ולאיתור מנהרות בשטח, נשכח ברצועת עזה אחרי יציאת אוגדה 98. הכלי הושמד מהאוויר על ידי מטוס. בצבא פתחו בחקירה

תקלה חריגה: זה מה שאוגדה 98 שכחה בעזה
צילום: (צילום: חיים גולדברג / פלאש90)

אוגדה 98 שיצאה השבוע מחאן יונס שכחה בשטח דרילר – כלי הנדסי גדול שמשמש את צה״ל לחפירה בקרקע ולאיתור מנהרות בשטח, כך דיווח כתב גלי צה"ל, דורון קדוש.

על פי הדיווח, לאחר שהתבררה התקלה – הדרילר הותקף מהאוויר על ידי כלי טיס והושמד. באוגדה 98 פתחו בתחקיר התקרית החריגה, ושוקלים לנקוט צעדים פיקודיים נגד האחראים לתקלה.

מדובר צה״ל נמסר בתגובה: "מדובר באירוע שלא עומד בנהלים ובפקודות וכעת מתוחקר, בסיומו יופקו לקחים".

תגובות

2
2
עודד קפלן
11.04.24

אני זוכר את היום שמתן וילנאי או אסף וילין(חפץ) הסמג"ד הפשיטה בלבנון שכחו מא"ג, למגיסט היה גם עוזי, ירדנו לכריעה וכשקמנו השאיר את המא"ג ולקח את העוזי, מאז המגיסט יצא רק עם מא"ג בלי נשק אישי בכל צה"ל.

1
שי
12.04.24

בין הדברים אפשר להבין טוב טוב כמה לא הכרענו את החמאס. גם אחרי חצי שנה לא מסוגלים לנוע שני קילומטר להחזיר כלי. העלות של הטיסה, הפצצות וכלי שאבד - יותר ממיליון ש"ח לפח.