חדשות בעולם

הדיקן היהודי ארח פלסטינים בביתו והם הפגינו נגדו

במהלך ארוחה בביתו הפרטי של ארווין צ'מרינסקי, דיקן יהודי באוניברסיטת ברקלי, החלו מהומות של סטודנטים פרו-פלסטינים במחאה על המלחמה בעזה. צפו

הדיקן היהודי ארח פלסטינים בביתו והם הפגינו נגדו
צילום: (צילום: שאטרסטוק | DJSinop)

אקדמיה תחת רדיקליזציה: במהלך ארוחה שארגן בביתו הפרטי, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ברקלי, הגיעה קבוצת סטודנטים פרו פלסטינים ופוצצה את הארוחה.

הדיקן היהודי, ארווין צ'מרינסקי, הזמין עשרות תלמידי בית הספר למשפטים לביתו באוקלנד, למה שאמור היה להיות ערב הכרות חגיגי.

צפו

המהומה התחילה כאשר סטודנטית פלסטינית אמריקאית שהוזמנה לארוחה, קמה ממול האורחים והחלה לשאת נאום על הפלסטינים שמתים בעזה, ועל דרישתה מהאוניברסיטה להתנער מתאגידים שתומכים בישראל, ובכיבוש על אדמות פלסטין. האירוע החגיגי הפך במהרה להתכתשות בנוגע למלחמת ישראל – חמאס, חופש הביטוי והאשמות בשנאה אנטי-מוסלמית ואנטי-יהודית.

המפגינה טענה כי אשת הדיקן תקפה אותה

הדיקן היהודי, צ'מרינסקי ניגש לתלמידה וביקש ממנה לעזוב, אך זו המשיכה בשלה, גם כאשר אשתו הפרופסורית למשפטים, בקשה ממנה לעזוב את מעונה הפרטי.

הסטודנטית עטוית החג'אב, מלק עפאנה, טענה מאוחר יותר כי אשתו של הדיקן תקפה אותה, וכי זכויות חופש הביטוי שלה נשללו.

באוניברסיטת ברקלי הזדעזעו מהמקרה ומיהרו לעמוד מאחורי הדיקן: "אני מזועזעת ומודאגת מאוד ממה שהתרחש בביתו של דין צ'מרינסקי אמש", אמרה נשיאת אוניברסיטת ברקלי, קרול כריסט, בהצהרה. "הייתי בקשר איתו כדי להציע את תמיכתי ואת אהדתי. אמנם תמיכתנו בחופש הביטוי היא בלתי מעורערת, אך איננו יכולים להסכים להשתמש באירוע חברתי במעונו הפרטי של אדם כפלטפורמה למחאה"

יו"ר המועצה של אוניברסיטת קליפורניה, ריץ' לייב, התייחס למעשייה של הסטודנטית והגדיר אותם אנטישמיים: "מצער… האנשים שכוונו לאירוע הזה עשו זאת פשוט בגלל שהוא התארח על ידי דיקן יהודי. הפעולות הללו היו אנטישמיות, מאיימות ואינן משקפות את ערכי האוניברסיטה הזו", אמר.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

10
7
אתי לוי
11.04.24

מגיע לו זה מה שקורה לאוייב מבית,הלוואי גם ישחטו אותו.

1
רונן
12.04.24

מרשעת ארורה

6
די להיפקרות
11.04.24

אחלה אולי הפרופסורים העתיקו בלימודים ....... ערבים שונאים יהודים .נקודה.

5
רק 14
11.04.24

דין הדביל הבין?

1
רונן
12.04.24

אם היית פחות דביל היית קורא את הכתבה ולא את הכותרת המטעה