מבזקים
סרוגים

הפתק שהתגלה חצי שנה אחרי טבח שמחת תורה

משפחת גורי, ששכלה את שני בניה רואי ואריאל בקרב מול מחבלים באופקים, קיבלה יומן שהוא כתב לעצמו שלושה ימים לפני שנפל: "יעדים לעוד חודשיים"

הפתק שהתגלה חצי שנה אחרי טבח שמחת תורה

"שלום סיון, שמי נבו פרץ. קיבלנו עכשיו דרישת שלום מיוחדת: ב-7/10 נרצחו שני בני דודים שלי באופקים, בקרב על הבית. אריאל רפאל ורואי חיים גורי הם שניים מגיבורי אופקים שנפלו והצילו את העיר.

רק עכשיו המשפחה קיבלה פנקס אישי של רואי, וזהו העמוד האחרון בפנקס (מצורף). זה מאוד ריגש אותנו. ב-4/10, כלומר שלושה ימים לפני שמחת תורה, רואי כותב לעצמו כך:

יעדים לעוד חודשיים:

1. לסיים את ספר 'ליראה את ה' אלוקיך'.2. להתקשר לאמא לפחות פעמיים בשבוע.3. לעשות שני אימונים מינימום 20 דקות פעמיים בשבוע.4. להיות שמח.

את המילה 'שמח' הוא כתב לעצמו בגדול, מודגש, והוסיף סמיילי.

הדברים נכתבו לקראת שמחת תורה. עכשיו, לקראת חג הפסח, אנחנו רואים בכך מסר מעולמם הפנימי. הם ממשיכים לדבר איתנו. הזלנו דמעות, אבל הפעם לא של עצב אלא של גאווה, שמחה ותחושת שליחות. הם השאירו לנו משימה: לעשות שיהיה פה יותר שמח. חג שמח, למרות הכל".

אופקים אריאל גורי דעות השבעה באוקטובר סיון רהב מאיר פתק רואי גורי