תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
על רקע השמועות והחששות הרבות בקרב אזרחי המדינה על תרחישים של הפסקות חשמל ענקיות, במקרה של תקיפה איראנית או התפתחות המלחמה בצפון, שר האנרגיה אלי כהן מסר היום ( רביעי) הצהרה בא ניסה להרגיע ואמר כי לא יהיה משבר רציני גם אם תורחב המלחמה.
כהן פתח ואמר: "מדינת ישראל נערכת לאפשרות של הרחבת המלחמה, ולניסיון של אויבינו לפגוע במתקנים אסטרטגיים במשק האנרגיה, וחשוב לי מאוד לעשות סדר נוכח גל השמועות בעניין אספקת החשמל במקרה של הרחבת המלחמה".
"השמועות על תרחישים של הפסקת חשמל למשך שבועות או חודשים הן חסרות בסיס, והסיכוי לכך הוא אפסי עד לא קיים. אף תושב במדינת ישראל לא ייאלץ להתמודד עם הפסקת חשמל לאורך שבועות. כל המתקנים שמספקים אנרגיה למדינת ישראל מוגדרים כמתקנים אסטרטגיים ומוגנים על ידי כוחות הביטחון".
השר הוסיף והבהיר: "גם בתרחיש קיצון של פגיעה במתקן אנרגיה – הקמנו מערך גיבויים חסר תקדים אשר מאפשר לנו לנתב חשמל בתוך זמן קצר לכל אזור שנפגע".
"חשוב לציין, למדינת ישראל יש כיום יכולת לייצר חשמל ממגוון גדול מאוד של מקורות, הפרוסים ברחבי הארץ, מעל האדמה, עמוק בקרקע, ובלב ים.יש לנו אסדות גז, מאגרים של סולר, מאגרים עצומים של פחם, ואנחנו מייצרים חשמל בהיקפים גדולים ממקורות של אנרגיה מתחדשת באתרים רבים".
אילוסטרציה (צילום: דוברות חברת החשמל)
"השקענו מיליארדי שקלים כדי להבטיח אספקת אנרגיה סדירה לכל אזרחי ישראל, בשגרה ובחירום, ואף אחד לא יהיה מנותק לאורך זמן מחשמל. אין שום סיבה אמיתית להיכנס לפאניקה".
השר סיכם ושיבח את עובדי חברת החשמל על התפקוד בזמן המלחמה: "לסיום, אני רוצה לשבח את עובדי חברת החשמל שעושים לילות כימים, תוך סיכון חיים, כדי להבטיח אספקת חשמל ואנרגיה לכל אזרחי ישראל. לצערנו הרב, ארבעה עובדי חברת החשמל, לוחמי אור, נהרגו במהלך עבודתם כשתיקנו את רשתות החשמל. אני שולח תנחומים למשפחות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו