גלנט מבהיר: זו הסיבה ליציאת צה"ל מחאן יונס - סרוגים

גלנט מבהיר: זו הסיבה ליציאת צה"ל מחאן יונס

גלנט השתתף בהערכת מצב בפיקוד דרום, וחשף את השיקולים מאחורי ההחלטה להוציא את כוחות צה"ל מחאן יונס: "הכוחות יצאו עבור היערכות לביצוע המשימה ברפיח"

לירן וינשטיין, חדשות סרוגים
גלנט מבהיר: זו הסיבה ליציאת צה"ל מחאן יונס
  (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

שר הביטחון יואב גלנט, קיים היום הערכת מצב בפיקוד הדרום יחד עם מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, מפקד הפיקוד האלוף ירון פינקלמן וקציני המטה.

בהערכת המצב הוצגה לשר עיקרי הפעילות המבצעית בח׳אן יונס ובמרחב שיפ׳א, וכן ההיערכות המבצעית לפירוק חטיבת רפיח שישלים את מיטוטו הצבאי של החמאס.

בסיום הערכת המצב אמר גלנט: "סיימתי כעת הערכת מצב בפיקוד הדרום, כאשר הכוחות נמצאים ביציאה מח'אן יונס. ההישגים של אוגדה 98 ויחידותיה מרשימים ביותר – פגיעה במחבלים, השמדת מטרות אויב, מחסנים, אמצעי לחימה, תת קרקע, מפקדות, חדרי קשר – כל הדברים האלה בוצעו בצורה מאוד מרשימה וכך החמאס הפסיק לתפקד כארגון צבאי ברחבי רצועת עזה".

גלנט ציין כי "הכוחות יוצאים החוצה ונערכים למשימות ההמשך שלהם, ראינו דוגמאות למשימות כאלה בפעולה בשיפא, וגם למשימת ההמשך שלהם במרחב רפיח. אנחנו נגיע למצב שהחמאס לא שולט ברצועת עזה ושהוא לא מתפקד כמסגרת צבאית שמהווה סיכון על אזרחי מדינת ישראל".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24 : ארה\"ב תקפה את מתקני הגרעין באיראן

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו