בתגובה לתוצאות התחקיר אודות ההרג בטעות של שבעה עובדי הארגון ההומניטרי WCK ברצועת עזה כתוצאה מירי של כוחות צה"ל, והחלטת הרמטכ"ל להדיח שני קצינים שהיו מעורבים בהחלטה, תוקף השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר את הרצי הלוי בחריפות.

"החלטת הרמטכ״ל להדיח קצינים בכירים היא הפקרת הלוחמים באמצע מלחמה וטעות קשה שמשדרת חולשה. גם אם יש טעויות בזיהוי, במלחמה מגבים חיילים ובוודאי שלא עושים להם בית דין שדה", כתב בן גביר.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תקף אף הוא את הרמטכ"ל וכתב: "העובדה שמכל מחדלי ה-7 באוקטובר, הקצין הראשון והיחיד שהופך לשעיר לעזאזל ומודח בשיחת טלפון הוא נוחי מנדל רמ"ט חטיבת הנח"ל, היא מקוממת ומעבירה מסר בעייתי למפקדים וללוחמים.

‏לא מתקבל על הדעת שהרמטכ"ל עורף ראשים של קצינים חדים והתקפיים".

כזכור, ממצאי התחקיר מצאו כי כוחות צה״ל זיהו חמוש אחד על אחת ממשאיות הסיוע, ולאחר מכן סברו כי ישנו חמוש נוסף.

לאחר שהרכבים עזבו את המחסן בו נפרק הסיוע, אחד המפקדים סבר בטעות כי החמושים נמצאים ברכבי הליווי וכי מדובר במחבלי חמאס. הכוחות לא זיהו את הרכבים המדוברים כמשויכים לארגון ה-WCK.

לאחר שהוצגו ממצאי התחקיר, ובעקבות תוצאותיו הקשות של האירוע, החליט הרמטכ"ל על נקיטת הצעדים הפיקודיים הבאים: כנגד מפקד הסיוע החטיבתי, קצין בדרגת רס״ן, ינקטו הליכים של הדחה מתפקיד. כנגד רמ"ט החטיבה, קצין בדרגת אל״ם במילואים, ינקטו הליכים של הדחה מתפקיד. בנוסף, כנגד מפקד החטיבה ומפקד אוגדה 162 יינקטו תהליכים של נזיפה פיקודית. כמו כן, הרמטכ"ל החליט לנזוף פיקודית במפקד פיקוד הדרום בגין אחריותו הכוללת לאירוע.