מתכון לשבת: כדורי אורז ברוטב קייל
נמאס מהאורז הקלאסי? מחפשים לגוון בארוחת השבת? כך תכינו כדורי אורז מצופים וקריספיים עם רוטב קייל מיוחד, ועל הדרך תיפטרו מהחמץ שבבית
חג הפסח מתקרב ואיתו הלחץ לסיים את כל החמץ שבבית. בשביל שתצליחו להיפטר מהקמח ופירורי הלחם שנשארו לכם בבית, ארגנו לכם מתכון לכדורי אורז ברוטב קייל, מנה מגניבה ומקורית שתקפיץ את שולחן השבת שלכם.
מרכיבים
לכדורי האורז:
300 גר' אורז מבושל
50 גר' פטרוזיליה טרייה
2 שיני שום קצוצות
קליפת לימון מגוררת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 גרם זרעי כוסברה
3 גרם זרעי כמון
לרוטב:
½ בצל
1 שן שום
150 גר' קייל
ציר ירקות או מים
20 גרם שמרי בירה
מלח
לציפוי:
100 גרם קורנפלור
50 גר' קמח חומוס
300 גרם מים
½ כפית מלח
קמח
פירורי לחם
הוראות הכנה
קולים את זרעי הכוסברה והכמון עד שהם משחררים את הארומה הייחודית שלהם. נותנים להם להתקרר מעט וטוחנים אותם במטחנה. שמים את כל החומרים להכנת הכדורים במעבד מזון ומערבבים הכל היטב עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
הכנת הרוטב: מטגנים את הבצל והשום כמה דקות עד להשחמה, מוסיפים את הקייל ומערבבים. מוסיפים ציר ירקות או מים עד לכיסוי ומכסים ליצירת אדים. כשהקייל מתרככך אבל שומר על צבעו המקורי, מערבבים את הרוטב, מוסיפים את שמרי הבירה ועוד נוזלים במידת הצורך ומתבלים במלח ופלפל.
הכנת הציפוי: מערבבים את המים עם קמח החומוס, המלח והקורנפלור. מניחים לכמה דקות בצד. בידיים רטובות, מכינים כדורים מתערובת האורז (ניתן להיעזר בכף להגשת גלידה). בצלחת עמוקה, שמים כמות יפה של קמח, בצלחת אחרת פירורי לחם ובצלחת שלישית את תערובת הקורנפלור וקמח החומוס. מצפים את הכדורים בקמח הרגיל, לאחר מכן בתערובת הקורנפלור וקמח החומוס, ולבסוף בפירורי הלחם.
מחממים כמות גדולה של שמן בסיר וכשהשמן חם מטגנים אותם במנות קטנות כדי שטמפרטורת השמן לא תרד. מגישים אותם חמים בליווי הרוטב.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו