בשנת 1999 יצא לאקרנים הסרט הראשון בסדרת הסרטים של "מטריקס", שהפך לקלאסיקה אשר מתארת עתיד בו העולם נשלט על ידי מכונות. אחרי ארבעה סרטים, שהאחרון בהם יצא בשנת 2021, אמש (רביעי) הכריזו אולפני האחים וורנר כי סרט חמישי נמצא בפיתוח.

הסרט החמישי עדיין נימצא בחיתוליו, ולא ידוע אם כוכבי הסרט קיאנו ריבס וקארי אן מוס ישובו לגלם את דמויותיהם ניאו וטריניטי. מה שכן ידוע כרגע הוא שמי שצפוי לכתוב ולביים את הסרט הוא התסריטאי דרו גודארד, שהיה מועמד לאוסקר על התסריט של הסרט "להציל את מארק וואטני". מי שביימה את הסרטים הקודמים בסדה, לאנה וצ'אוסקי, תשמש רק כמפיקה בפועל.

"דרו הגיע לאחים וורנר עם רעיון חדש, שכולנו מאמינים שיהווה דרך מדהימה להמשיך את העולם של 'מטריקס', והציע פרספקטיבה ייחודית המבוססת על אהבתו שלו לסדרות ולדמויות" מסר נשיא הייצור והפיתוח באולפנים, ג'סי ארמן, בהצהרתו. גודארד, שצפוי לביים את הסרט, מסר כי: "זו לא הגזמה לומר שסרטי מטריקס שינו גם את הקולנוע וגם את חיי.

החדשות המשמחות מגיעות לאחר שביום ראשון האחרון ציינו ברחבי העולם 25 שנה לסרט הראשון.