אחרי התמונות הקשות מההפגנות בירושלים ות"א, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן אומר בראיון לסרוגים שהוא מתנגד לשימוש שארגוני המחאה נגד הממשלה עושים במשפחות השכולות והחטופים.

"לא מקובל שתופסים טרמפ על המשפחות השכולות והחטופים ומנצלים את זה פוליטית. הצד השני חייב להבין גם שחלק מהרגישות זה לא לנצל את משפחות החטופים. צריך לנהל מאבק פוליטי נגד הממשלה שנכשלה כישלון חרוץ ושלא מסוגלת להכריע, אבל לא להכניס למחלוקת פוליטית את אותן משפחות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השלכת לפיד על שוטרים בהפגנה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)

עם זאת, הוא מבהיר שיש לאפשר למשפחות עצמן חופש מחאה מלא: "לגבי מחאה של משפחות חטופים – אני מציע שנגלה הרבה יותר סבלנות ורגישות, אני לא שופט אותם."

השר לשעבר ליברמן מתייחס לאירוע הקשה שבו נהרגו עובדי הסיוע הבינלאומי בעזה ומבהיר שאכן קורים במלחמה טעויות אך לטענתו בגלל הניהול הכושל של הממשלה, ישראל מפסידה בדעת הקהל העולמית.

"יש פה קריסת מערכות טוטלית בנושא דיפלומטי. אנחנו מבודדים לחלוטין. ראית את הציוץ של הנשיא ביידן על הפגיעה בעובדי הסיוע וכל הנזיפות של מנהיגים מהעולם."

"מול כל החברים הכי טובים שלנו – אוסטרליה, בריטניה, קנדה, ארה"ב – אנחנו במצב נוראי. אנחנו במערכה על ההסברה, וזה הדבר הכי חשוב, ועדיין ההנהגה לא יודעת מה היא רוצה והיא מקרינה בלבול."

ליברמן תוקף בחריפות את שלשיית חברי קבינט ניהול המלחמה, וטוען שהמחלוקת הפנימית פוגעת במדינה: "יש רק מאבק פוליטי ושל אגו בין חברי קבינט המלחמה. מתי בפעם האחרונה ראית את שלושתם יחד במסיבת עיתונאים משותפת עם מסר? הם לא מסוגלים לצאת יחד לציבור. כשההנהגה מקרינה מחלוקת, אז קשה מאוד לנצח".

גנץ, נתניהו וגלנט (צילום: סרוגים)

"לא מצפה שתלמידי פונביז' יתגייסו לסיירת"

על רקע במשבר בחוק הגיוס ופסיקת בג"ץ הדרמטית, ליברמן מבהיר שוב שהוא מצפה דווקא מהציבור הסרוג להוביל את המאבק לשוויון בנטל: "הדתיים הם הדוגמה הבולטת ביותר להקרבה למען המולדת ועם ישראל, ואני מצפה לתגובה ברורה יותר ממנהיגי הציונות הדתית על סוגיית הגיוס".

תמונת ארכיון: יעקב נעמי/פלאש 90

"כולם צריכים להגיע לבקו"ם ומי שיתגייס יתגייס. אני מניח שרוב החרדים והערבים ילכו לשירות אזרחי, זאת הצעת החוק שלי שהקואליציה הפילה. אני לא מצפה שתלמידי פונביז' יתגייסו לסיירת מטכ"ל".